• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kışla gidiyor hastane geliyor

Kışla gidiyor hastane geliyor
Türkiye’nin en büyük şehir hastanesinin planlandığı Sancaktepe’de MSB?ile Sağlık Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Proje kapsamında 23. Motorlu Piyade Alayı Çorlu’ya taşınıyor.

Sancaktepe’de yaklaşık 4 milyon metrekarelik arazide yer alan 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı, Avrupa’nın en büyük sağlık kompleksi için Çorlu’ya taşınıyor. Protokolle Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na geçen arazide 4 bin 100 yatak kapasiteli dev şehir hastanesi yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre Samandıra ve Sarıgazi arasında bulunan 3 milyon 350 bin metrekarelik askeri alan üzerine 4 bin 100 yatak kapasiteli dev bir sağlık kompleksi kurulacak. Sancaktepe’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından uçak ve helikopter pisti olarak da kullanılan alanda İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası var. Projenin hayata geçmesi için askeri birliklerin kısa süre içinde tahliye edilmesi ve birliğin Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine taşınması bekleniyor. Projenin hayata geçmesi halinde Türkiye’nin en büyük hastaneleri Çapa ve Cerrahpaşa’dan da büyük olacak komplekse 13 farklı tıp dalında hizmet veren hastaneler inşa edilecek. Dev sağlık merkezinin içinde fizik tedavi ve rehabilitasyon, kalp ve damar, çocuk hastalıkları, kadın doğum, nöroloji, ortopedi, genel cerrahi, onkoloji gibi farklı alanlarda hastaneler kurulacak. Ambulans uçakların iniş kalkışı için pistin de yer alacağı komplekste, yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlar, sağlık teknoparkları, sosyal tesis, otel, alışveriş merkezi, kafe ve eczaneler de yer alacak. Yeni hastanelerin hasta odalarında da telefon, internet, çağrı zili, televizyon, yangın ihbar, müzik yayın hatları ve her hasta için de sabit çalışma masasının olması planlanıyor. Hastaların refakatçileri için de ayrı bölümlerin tasarlandığı sağlık merkezinin içinde hastalar bir yerden başka bir yere yürüyen bantlar ile gidebilecek. Ayrıca binalar arasındaki ulaşımın da golf araçları ile sağlanması düşünülüyor.

15 bin kişiye istihdam
Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de projeyle birlikte en az 15 bin kişinin istihdam edilebileceğini söyledi. Erdem, “Sayın Başbakanımız geçen yıl İstanbul’un her iki yakasına şehir hastaneleri kurulacağını açıklamıştı. Anadolu yakasında da Sancaktepe uygun görüldü. Bu arazi TEM otoyoluyla birlikte Sancaktepe-Üsküdar metrosunun hemen yanında. Ayrıca çalışmalar başladıktan sonra metronun şehir hastanesinin içine bağlanması planlanıyor. Bu sağlık merkezi Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi olacak. Aynı zamanda proje Sancaktepe’de ticari hacmi de büyütecek. Proje bölgedeki emlak fiyatlarını da arttırdı” diye konuştu.

SAMET AKTEN / Milliyet

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4506 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim