• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kızılay personeli devlet memuru

Kızılay personeli devlet memuru
Tam gün yasasının Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından yasa kapsamında Kızılay Tıp Merkezleri de Sağlık Bakanlığına devredilecek.

Türkiye genelinde karlılık olarak ilk 4’te bulunan Kızılay Tıp Merkezi ile ilgili de önümüzdeki günlerde yönetmelik çıkmasının ardından Kızılay İzmit Şubesi Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Aydınlık ve devir komisyonunda yer alacak heyet ile Kızılay Tıp Merkezinin tüm tıbbi cihazları ve taşınır mallarının devirleri gerekli maddi tespitlerin yapılmasının ardından bedeli karşılığında Sağlık İl Müdürlüğüne devredilecek.

Konu hakkında bilgi veren Kızılay İzmit Şubesi Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, “Kızılay Tıp Merkezlerinin tam gün yasası kapsamında devri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanımızın onayı sonrasında yürürlüğe girdi. Ülke genelinde Kızılay Tıp Merkezleri zarar etmeye başladı. Ancak bizim tıp merkezimiz Türkiye genelinde karlılık oranı ilk dörtte olan Tıp merkeziydi. Vatandaş kaliteli hizmeti benimsedi günde 600-650 hasta bakıyoruz” dedi.

Kızılay Tıp Merkezinde çalışan doktor ve diğer personelinde Sağlık Bakanlığına memur olarak isteyenlerin geçebileceğini belirten Şişmanoğlu, şu bilgileri verdi: “Bizim bünyemizde şuanda 30 doktor, 55 sağlık personeli bulunmakta. İsteyen personelimiz memur olarak çalışabilecek. Kızılay Tıp Merkezimizdeki tüm tıbbi cihazlarda son teknoloji. Tıbbi cihazlarımızın da devri ile ilgili olarak Sağlık İl Müdürümüz ve komisyon üyeleri tarafından değer tespitleri yapılarak tüm cihazlarımızda Sağlık İl Müdürlüğüne devri olacak. Ancak eğer ilgili makamlar Tıp Merkezimizin de devamını isterlerse kirası karşılığında devam edecekler” dedi. Kızılay Tıp Merkezinin binasının da kiralanması ise zor bir ihtimal olarak gözleniyor. Çünkü Devlet hastanelerinde personel sıkıntısı olduğu için ve SEKA Devlet Hastanesinin semt polikinliğinin merkezde olması nedeniyle Sağlık Bakanlığının kirası karşılığında Kızılay binasını tutması da ekstra bir külfet getireceği düşünülüyor. Kızılay İzmit Şubesinin Saray yokuşunda bulunan Yeşil ev ile ilgili de Bayındırlık ve İskan Bakanlığından ahşap bina mı yoksa betonarme bina yapılsın mı diye soruya cevap geldi. 130 metrekare alan içinde 3,5 katlı olan binanın ahşap olarak yapılması için onay verildi. Yaklaşık 400 bin TL’ye mal olması beklenen binanın da yapımı için ihale açılacak. Kızılay Tıp Merkezinin kiralanmaması durumunda İzmit Şubesinin de Yeşilev’in yapımı sonrasında bu binaya taşınarak Kızılay İş Merkezinin de büyük bir Alışveriş Merkezine kiralanması da gündemde.”

Özgür Kocaeli

Bu haber toplam 11858 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim