• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Kızılay sağlık sektöründen çıkıyor

Kızılay sağlık sektöründen çıkıyor
Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, "Sağlık sektöründen çekilmek zorundayız" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, "Sağlık sektöründen çekilmek zorundayız" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, devletin sağlık sektöründe çok iyi işler yaptığını belirterek, "Bu alanda bize ihtiyaç kalmadı. Bu yüzden sağlık sektöründen çekilmek zorundayız" dedi. Küçükali, Akçakoca Belediye Başkanı ve Türk Kızılayı Akçakoca Şube Başkanı Fikret Albayrak'ı makamında ziyaret etti. Tekin Küçükali, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İtalya'da meydana gelen depremin ardından bölgeye yardım gönderdiklerini belirterek, "İtalya gelişmiş bir ülke, ama biz de Türk Kızılayı olarak yardım gönderdik. Arkadaşlarımız hala orada. Türk bayrağının her yerde dalgalanması için çalışıyoruz" diye konuştu.
Türk Kızılayı'nın yurt dışı faaliyetlerinin büyük oranda Afrika ve Orta Doğu'da gerçekleştiğini ifade eden Küçükali, İsrail saldırılarında zarar gören Gazze'ye Türk milletinin büyük bir merhametle yardım ettiğini kaydetti.

Gazze'de su sorunu olduğunu bildiren Tekin Küçükali, şöyle konuştu:

"Savaşlar ve yıkımlar olup bittiğinde, her şeyin eskisi gibi olması mümkün değil . Asıl mücadele ondan sonra başlıyor. Şimdi Gazze'de en büyük sorun, su konusu. Gazze'nin 6 adet ana su deposu var, bunların 4'ü tamamen tahrip edilmiş. 2'si ise yüzde 25 kapasite çalışıyor. Orada bir proje gerçekleştiriyoruz. Dışişleri Bakanlığının öncülüğünde oradaki su sorununu çözeceğiz. Proje ciddi bir tutar gerektiriyor. Orada bir diğer sorun da, insanların yıkıntılar arasında hayatlarını devam ettirmesi. Bunun içinde çalışmalarımız sürüyor."

Küçükali, Afrika'da da önemli çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Türk Kızılayı'nın bağışlarla ayakta duran bir yardım kuruluşu olduğunu söyleyen Küçükali, "Devletten bir bütçe almıyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımda bulunmalı. Gazze'de yardımın devam etmesi lazım. 1,5-2 yıl daha oraya yardımlarımız sürmeli" şeklinde konuştu.


SAĞLIK SEKTÖRÜ

Akçakoca'da hayırsever bir vatandaşın, sağlık hizmetlerinde kullanılması amacıyla Türk Kızılayı'na 2 yıl önce bağışladığı bir gayrimenkulle ilgili konuşan Küçükali, "O vatandaşımızdan Allah razı olsun. Ama biz sağlık sektöründen çekilmek zorundayız. Devlet, hükümet güzel işler yaptı. Biz 1950'lerden bu yana sağlık sektöründe hizmet yapıyoruz. Ama artık bize ihtiyaç kalmadı" dedi. Tekin Küçükali, daha sonra, Düzce'ye geçerek Kaynaşlı'da inşaatı devam eden Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Haber7


Bu haber toplam 1742 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim