• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kızılay'ın kapısına kilit

Kızılay'ın kapısına kilit
Bursa Kızılay Tıp Merkezi, Sağlık Bakanlığı'na devredilmek üzere kapatılınca çalışanları ücretsiz izne çıkartıldı.

Bursa Kızılay Tıp Merkezi, Ankara'daki genel merkez tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredilmek üzere kapatıldı. Kapısına kilit vurulan merkez çalışanları ücretsiz izne çıkarıldı.

Hastaların kapıdan döndüğü merkezde halen Kızılay Genel Merkezi müfettişlerinin teftişi sürerken, çalışan personel ise ücretsiz izne çıkarıldı. Sağlık Bakanlığı'na 26 Mart 2010 tarihinde tam devri gerçekleşecek olan Kızılay Tıp Merkezi'nde İl Sağlık Müdürlüğü ile Bursa Devlet Hastanesi yetkililerinin incelemesi de devam ediyor. Kızılay Tıp Merkezi'nin Bursa Devlet Hastanesi'nin poliklinikleri olarak faaliyet göstermesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı ile Kızılay Genel Merkezi arasında yapılan protokol gereği, "tıp merkezi misyonunu sürdürmek" üzere Sağlık Bakanlığı'na devredilen Kızılay Tıp Merkezi'nde çalışan 6 hekim devlet memuru statüsüne geçerken, hemşire, idari personel ve diğer yardımcı personel ise 4 B hükümlerine göre yine kamu sağlık kuruluşlarında sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek. Tıp merkezinde çalışan emekli hekimler ise anlaşma kapsamı dışında kaldı. Kızılay sağlık çalışanlarının kıdem tazminatlarının ise Kızılay tarafından 5 yıllık bir süre içinde Sağlık Bakanlığı'na ödeneceği açıklandı. Bu ödemenin, kira ve demirbaş bedelleri karşılığı mahsuben gerçekleşeceği öngörülüyor.

KIZILAY SAĞLIK ALANINDAN ÇEKİLİYOR

Kızılay Genel Merkezi'nin yönetim değişikliğinden itibaren tıp merkezlerinin kapatılması gündemdeydi. Hükümetin sağlık sistemindeki liberal politikalarına paralel olarak harekete geçen Kızılay Genel Merkezi, birkaç hastane dışındaki tüm tıp merkezlerini kapattı ve böylece sağlık alanından da çekilmiş oldu.

Öte yandan uygulama kapsamında 3 Mart'ta bazı tıp merkezleri tamamen kapatılırken, bazıları ise Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Bursa'da faaliyet gösteren Kızılay Tıp Merkezi'nin bundan sonra yine amacı doğrultusunda faaliyet göstermesi, başta hizmet binası olmak üzere ve iç donanımı, makine ve teçhizat bağışını yapan hayırseverleri de kırmamış olacak. Anadolu'daki Kızılay şubeleri bünyelerinde faaliyet gösteren tıp merkezlerinin kapatılmasına yönelik tepkiler; Sivas, Gebze, Kocaeli gibi çeşitli il ve ilçelerin yerel basınlarında yer aldı.

Kızılay Tıp Merkezleri'nin kapatılmasına yönelik tepkilere gerekçe olarak hastaların mağdur olmasının yanı sıra afete müdahalede sağlık ekiplerinin de gerektiği ve mevcut uygulama ile bunun ortadan kaldırılmış olması gösteriliyor. Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardımcı olmak amacıyla kurulan Türk Kızılayı, yeni bir dönemece giriyor. Bundan böyle depremde, selde ve diğer afetlerde Kızılay ile birlikte sembolleşen hemşire, hastabakıcı gibi görüntülere rastlanmayacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3696 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim