• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

KKKA hastalığına yakalanan doktorun durumu iyiye gidiyor

KKKA hastalığına yakalanan doktorun durumu iyiye gidiyor
Ankara'da bir otopsi sırasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalandığı iddia edilen ve Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde özel bir odada tedavi gören doktorun sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

KKKA hastalığına yakalanan Ankara Adli Tıp Kurumu doktorlarından Asude Gökmen Kahraman'a hastalığın Yozgatlı 6 yaşındaki Emre Can'dan bulaştığı iddia edilirken, Emre Can'ın da hastalığı kaptığı kişinin Kayseri'de hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Konuyla ilgili İHA'ya bir açıklama yapan Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sacit Turanlı ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Arman, Adli Tıp Kurumu doktorlarından Asude Gökmen Kahraman'ın 24 Mayıs tarihinde acil servise başvurduğunu, gerekli tetkikler konulduktan sonra enfeksiyon kliğine yatırıldığını belirtti. Doktorun iddia edildiği kadar durumunun ağır olmadığını belirten Başhekim Turanlı, genel durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Prof. Dr. Dilek Arman ise, Kahraman'ın yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle başvurduğunu belirterek, kısa sürede teşhis konularak hemen tedavisine başlandığını söyledi. Doktor Asude Gökmen Kahraman'ın tedavisine başlandığı gün kanamalarının ortaya çıktığını belirten Arman, "Şu anda destek tedavileriyle bu kanamalarda önemli ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Hiç şuuru kapanmadı, hiç komaya girmedi. Yapılan destek tedavilerle şu anda hafif düzeyde kanaması olduğunu söyleyebiliriz. Ancak hastalık gelişimini sürdürüyor. Ateşi düştü ama hücreleri bir miktar azalmaya devam ediyor. Bu şekilde destek tedavisini sürdürüyoruz" diye konuştu.

"KLASİK BİLGİ OLARAK OTOPSİDEN BULAŞMASINI BEKLEMİYORUZ"

Hasta doktor Kahraman ile konuşabildiklerini de belirten Prof. Dr. Dilek Arman, hastalığın bulaşmasıyla ilgili bir riski saptayamadıklarını, Kahraman'ın sadece bir otopsi sırasında elini kestiğini kendilerine söylediğini fakat hangi otopsi sırasında olduğunu ise hatırlamadığını belirtti. Arman, ayrıca Kahraman'ın otopsi dışında pikniğe gittiğini fakat bu pikniğin bölgesel olarak riskli olmadığını, doktor Kahraman'ın da bu piknik sırasında kene tutmasıyla karşılaşmadığını kendilerine söylediğini kaydetti.

"Bu yüzden başka herhangi bir kaynak bulunmuş değil" diyen Prof. Dr. Arman, KKKA hastalığından hayatını kaybeden 6 yaşındaki Yozgatlı Emre Can'ın otopsisi sırasında bu hastalığın Doktor Asude Kahraman'a bulaşmış olabileceği iddialarını da cevapladı. Hastalığın Emre Can'dan bulaştığı iddialarını basından duyduklarını belirten Arman, "Adli Tıp Kurumu içerisindeki bir bilgi bu. Yapılan otopsilerden KKKA araştırması yapıldığını öğreniyoruz. Aslına bakarsanız klasik bilgi olarak otopsiden bulaşmasını beklemiyoruz. Çünkü ölüm gerçekleştiğinde kısa sürede kandaki asitik durum değişiyor. Bu değişen asitik durumda da KKKA'nın virüsünün çok fazla canlı kalmadığını biliyoruz. Bu yüzden otopsiden bulaşmasını beklemiyoruz. Ama başka da bir kaynak olmadığından şu anda hiçbir noktada bulaşı için kesin bir şey söylemek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Hastalığın hastaya bakım veren sağlık personeline de bulaşma riski olmasından dolayı ciddi önlemler aldıklarını belirten Arman, bu nedenle Doktor Asude Kahraman'ın şu an özel bir odada tedavi gördüğünü ve kendilerinin de bu odaya girerken gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

6 yaşındaki Emre Can'ın hastalığı Kayserili bir hastadan kaptığı iddialarının sorulması üzerine ise Başhekim Sacit Turanlı, kendilerinin böyle bir bilgisi olmadığını ifade ederek, "Şu an için müspet bir veriye ulaşamadık" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2016 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim