• BIST 9542.15
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Klavyeye değil toprağa bassın

Klavyeye değil toprağa bassın
Prof. Dr. Levent Öztürk, "Çocukların gün içerisinde en azından birkaç saat için dışarı çıkmalarına imkan oluşturmazsak, obezite ile mücadele açısından bir gol yemiş oluruz" dedi.

Bugün Gazetesi’nden Serda Kıvılcım’ın haberine göre, Prof. Dr. Öztürk fiziksel aktivitelerin çocukların beden gelişimi açısından önemli olduğunu söylüyor.

Modern çağın getirdiği pek çok teknolojik imkanın çocukların fiziksel aktivite yapmalarının önündeki en büyük engel olduğunu anlatan Öztürk, şöyle devam ediyor:

"Geçmiş yıllara kıyasla çocuklar gün geçtikçe teknoloji bombardımanına maruz kalıyor. Her gün yeni bir teknoloji, insanı adeta kendine bağlıyor, böyle olunca da çocuklar dışarı çıkmadan eğlenebiliyorlar. Ancak bu eğlenme sosyallikten uzak sanal bir şekilde gerçekleşiyor. Çocukların birlikte hareket etmeleri ve kontrollü bir ortamda bu aktiviteleri yapmaları önemlidir, aksi taktirde onları evde televizyonun başında tutsak hale getiriyoruz."

Sıcaklar bastırmadan önce

Evde eğlenmeyi seçen, hatta arkadaşlarıyla sanal ortamlarda iletişim kuran çocukların fiziksel aktiviteye zaman ayıramadıklarını vurgulayan Öztürk, bu durumun "obeziteye davetiye çıkardığını" ifade ediyor.

Prof.Dr. Öztürk, şöyle devam ediyor: "Çocukların gün içerisinde en azından birkaç saat için dışarı çıkmalarına imkan oluşturamazsak obezite ile mücadele açısından bir gol yemiş oluruz. Çünkü çocuğun ev içerisinde hareketleri kısıtlanıyor.

Genelde bir şeyler atıştırma ve sonra televizyon seyretme eğiliminde oluyorlar. Halbuki oksijen alması, hava değişimi yaşaması, vücudunun güneş görmesi gerekli. Yaz sıcakları başlamadan önce çocukların cildinin 10-15 dakika güneş görmesi bile kemik gelişimi açısından önemli."

Park ve bahçelerde, güvenli alanlarda çocukların mutlaka akranlarıyla birebir iletişim kurarak etkinliklerde bulunmasının fiziksel gelişime katkı sağladığına dikkati çeken Levent Öztürk, "Park ve bahçelerde yaşıtlarıyla oynamaları, sosyalleşmeleri açısından da avantaj sağlar. İletişimleri artar, öz güvenleri, kendilerini anlatabilme yetenekleri gelişir. Bu yüzden her anne baba buna mutlaka dikkat etmeli. Özetle çocuğunuz klavyeye değil toprağa basmalı" diye konuşuyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3394 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim