• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Kök hücreli estetik İstanbul’u Dubai yapar

Kök hücreli estetik İstanbul’u Dubai yapar
Cihantimur’a göre Türkiye kök hücre enjeksiyonunda o kadar başarılı ki dünyanın yeni estetik merkezi Dubai her an unvanını kaybedebilir.

GEÇEN hafta İstanbul önemli bir kongreye ev sahipliği yaptı. Hücre Destekli Estetik Cerrahi Kongresi’nde 20’si yabancı 24 uzman hücre destekli estetik konusunu tartışıp bilgi alışverişinde bulundu. Op. Dr. Bülent Cihantimur’un Bilimsel Kurul Başkanı olduğu kongrede çoğunluğu yabancı 200 katılımcı kök hücre, yağdan kök hücre izolasyonu, kök hücreden zenginleştirilmiş yağ transferi gibi son yıllarda tıpta çığır açan gelişmeleri değerlendirdi.

Kendi bulduğu yöntemlerle yurtiçi ve yurtdışında adından söz ettiren Dr. Cihantimur ile kongreyi ve hücre destekli tedavileri konuştuk.

Kongrede en çok estetik cerrahi, jinekoloji ve dermatolojide günümüzde kullanılan hücre destekli tedavilerin ve sonuçlarının ele alındığını söyleyen Cihantimur, estetikte son trendin kişinin kendinden alınan yağ ve bu yağdan izole edilen kök hücrelerin meme, yüz, popo, bacak, burun gibi bölgelere transferiyle vücut hatlarında kalıcı düzelme sağlanması olduğunu belirtiyor.

Kök hücreden zenginleştirilmiş yağ transferi konusunda en deneyimli hekimlerden biri olan Cihantimur, yurtdışından gelen uzmanların Türkiye’nin bu alanda geldiği noktayı şaşırtıcı bulduklarını anlatıyor: “Yabancı hekimler uygulamalarımız karşısında gerçek bir şaşkınlık yaşadı. Çünkü özellikle üç isim ABD’den, Beverly Hills’ten gelmişti. Hollywood ünlüleri ve yüksek gelir grubundan kişilerin tercih ettiği estetik operasyonların Türkiye’de de çok başarılı biçimde yapıldığını görmek onları şoke etti. ABD’deki ünlü 90210 programıyla tanınan Dr. David Matlock, programın Türkiye versiyonunu yapmayı teklif etti. Uzakdoğu dahil dünyanın pek çok yerinden bu yöntemle ilgili davet aldık. Dubai şu anda zenginlerin estetik merkezi olmuş durumda. Eğer kafamıza koyarsak biz de İstanbul’u Dubai yapabiliriz.”

Enjekte edilen yağlar erimiyor

Peki kök hücreden zenginleştirilmiş yağ transferi nedir? Vücudumuzda kök hücre elde edeceğimiz birçok kaynak bulunuyor. Embriyo, kordon kanı, plasenta, kan, kemik iliği ve yağ dokusu gibi. Cihantimur bunlardan yağ dokusu dışındakilerden kök hücre hazırlamanın daha zor ve pahalı olduğunu, elde edilen kök hücre sayısının da az olduğunu söylüyor: “Yağ dokusu her insanın vücudunda fazlasıyla mevcut ve içerisinde milyonlarca kök hücre bulunuyor. Yağ enjeksiyonu zaten estetik cerrahide yaklaşık 30 yıldır kullanılan bir yöntem. Ancak verilen yağ miktarının kısa sürede eriyerek miktarın yüzde 20-30 düşmesi önemli bir sorundu. Klasik yağ enjeksiyonuyla üç seansta elde edebileceğimiz sonucu, bu yöntemle tek seansta elde edebiliyoruz. Ayrıca kalıcılık oranı da yüzde 60 ile 80 arasında değişiyor.”

Esra Cengiz

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim