• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Koklayarak da Zayıflanıyormuş!

Koklayarak da Zayıflanıyormuş!
Amerikalı bilimadamları zayıflamada yepyeni bir yöntem keşfetti... Kaliforniya Üniversitesi’nden araştırmacılar ilginç bir araştırmaya imza attı...

Kaliforniya Üniversitesi’nden araştırmacılar ilginç bir araştırmaya imza attı.

Bilimadamları yemeklerin kokusunun özelikle açken neden çok daha güzel geldiğini inceledi.

Ve bu süreci tersine döndürerek bu aromaları daha az cazip bir hale getirmeyi hedeflediler. Bu sayede sıcak ekmeğin kokusuna dayanamayanlar için de zayıflamanın hayal olmaktan çıkacağı düşünülüyor.

Başka bir deyişler cipsler, kızartmalar, pudingler artık güzel kokmayacak. Uzmanlar bu sayede iştahın kapanacağını ve en sevdiğiniz yiyeceklere karşı koyabileceğinizi savunuyor.

Cell (Hücre) adlı dergide yayınlanan araştırmada meyve sinekleri kullanıldı. Çünkü bu sinekler genetik olarak insana en çok benzeyen canlılardan biri olarak görülüyor ve bu nedenle laboratuar araştırmalarında sık sık kullanılıyor.

İncelemelerde aç olan sineklerin tok olanlara nazaran meyvelere karşı daha atılgan oldukları gözlemlendi. Ancak uzmanlar sineklerin koku alma duyularına müdahale ettiğinde sineklerin artık o kadar da istekli olmadığını gördü.

Bunun sebebi olarak sineklerde bulunan ve insülin seviyesi düştüğünde üretilen bir protein gösteriliyor. Bu protein ne kadar çok üretilirse sineklerin koku alma duyusu da o kadar keskin oluyor.

İnsan burnunun da aynı şekilde çalıştığını düşünen bilim adamları insülin seviyesini artırıcı ilaçlar sayesinde iştahın azaltılabileceğini iddia ediyor.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2882 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim