• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Kokuların gücünü kullanın

Kokuların gücünü kullanın
Bir parfüm, yalnızca karşı konulmaz derecede güzel kokmanızı sağlamaz. Aynı zamanda sevgilinizin gün boyu; -yürürken, konuşurken ve hatta uyurken

Bir parfüm, yalnızca karşı konulmaz derecede güzel kokmanızı sağlamaz. Aynı zamanda sevgilinizin gün boyu; -yürürken, konuşurken ve hatta uyurken- farkında olmadan sizi düşünmesini sağlar. İstediğinizi bir an önce almak için büyüleyici parfümlerin güçlerinden yararlanın.

RAHAT UYKU İÇİN YASEMİN
Geceleri uykuya dalmak sizin için bir kabus haline geliyorsa, deliksiz bir uyku çekmek için yastığınıza yaseminli bir parfüm sıkın. Bu parfüm, hem sizin hem de eşinizin rahatça uykuya dalmasını sağlayacaktır. Bu parfüm, tıpkı uyku ilaçlarının yaptığı gibi beynin GABA reseptörlerinin (Uyku tetikleyici sinir taşıyıcıları) harekete geçmesine yardımcı olur.

STRESE KARŞI SİTRUS
Australia Queensland Üniversitesi'nin araştırmalarına göre otsu notalar sizi rahatlatıyor ve stresten arındırıyor. Eğer sevgiliniz gergin ve sinirli bir günündeyse, bulunduğunuz ortama sitrus notaları içeren bir parfüm sıkabilirsiniz. Psychological Science Derneği'nin çalışmalarına göre; bu içerik, kişinin daha anlayışlı ve sevecen davranmasını sağlıyor.

KALP HIZLANDIRAN MENTOL
Her türlü mum sizi romantik bir havaya soksa da, özellikle mentollü olanlar aşk maratonu hedeflediğiniz bir gece için en iyi seçim olacak. Wheeling Jesuit Üniversitesi'nde kadınlar ve erkekler üzerinde, egzersiz bazlı video oyunları ile ilgili yapılan bir araştırmada; her iki cinsin de mentole maruz bırakıldıklarında kalp atışlarının daha uzun süre aynı seviyede kaldığı ortaya çıktığı görülmüş. Siz de kendinize mentollü bir alan yaratın. Emin olun mentolün etkisiyle geceniz çok daha uzun olacak.

BOLCA SIKIN
The Scent of Desire'ın yazarı Rachel Herz'e göre; bir erkek seksüel anlamda arzuladığı sevgilisinin kokusunu bir sonraki sefer aldığında da o kişiye karşı cinsel çekim hissedebilir. Çünkü orgazm sırasında koku alma sinirlerinin işlevini artıran prolaktin hormonu salgılanır. Bu yüzden bir sonraki buluşmadan önce parfümünüzden bolca sıkın ve bu prolaktin hormonunun avantajlarından faydalanın.

GÜLÜN CAZİBESİ
Çoğu erkek organize olmak konusunda zorluk yaşar. Science dergisinde yapılan bir araştırmaya göre; çiçeksi kokuları koklayanlar yeni bilgileri diğerlerine göre çok daha iyi hatırlıyor. Bu nedenle ilk buluşmada onun üzerindeki etkinizi uzatmak için size tavsiye ettiğimiz gül notalı parfümlerden birini tercih edin. Yıllardan beri kadınların vazgeçilmez kokuları arasında başı çeken gül, hem saflığın hem de cazibenin sembolü. Özellikle gülün ağırlıklı olarak kullanıldığı parfümler daha kalıcı. Daha sonra hatırlamasını istediğiniz önemli konulardan bahsederken, onun yanında parfümünüzü sıkın.

NOTALARIN ARDINDAKİ SIR
En seksi parfümlerin içeriklerindeki notalar hayvanların en garip bölgelerinden elde ediliyor. Ama sakın endişelenmeyin, çünkü artık bu notaların sentetik olanları üretiliyor.

MUSK
Parfüm üreticileri, geyiğin abdomen bölümünde yer alan musk bezi adlı bir keseden elde ettikleri bu içeriği fazlasıyla tercih ediyor. Etkisi ise çiftlerin birbirini cezbetmesi. Günümüzün en çok aranan içeriği neyse ki artık yapay olarak üretiliyor.

KUNDUZ YAĞI
Deri kokusunu çağrıştıran bu nota kunduz derisinin altındaki bez dokudan elde ediliyor.

CİVET
Dumansı çağrışımlar yapan bu koku küçük ve vahşi bir Afrika kedisi olan misk kedisinin perine bölgesinden, karşı cinsi etkilemek için salınan bir yağdan elde ediliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4345 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim