• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kola ve karbonhidrat kalp krizinin tetikçisi

Kola ve karbonhidrat kalp krizinin tetikçisi
Karatay Diyeti’nin sahibi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, kalp krizine bağlı ölümlere yağlı beslenmenin değil karbonhidrat ve kolanın neden olduğunu iddia etti. Karatay “Yararlı yağları yerseniz kalbiniz korunur” dedi.

Türkiye’de sağlıklı beslenme konusunda farklı görüşleriyle bilinen, ‘Karatay Diyeti’nin sahibi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, kalp krizine neden olan besinler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnsanların kalp krizleri sonucu hayatlarını kaybedince yağların suçlandığını belirten Prof. Dr. Karatay, “Çok yağlı yiyordu, kalp krizi geçirdi diyorlar. Aslında, yağlar yenilmedi. Keşke yenilseydi, yağlar koruyucudur. Çok karbonhidrat yenildiği unutuluyor. Kimse karbonhidratı suçlamıyor. Meyve suyu, kola, ekmek göbeği kalp krizi nedenidir” dedi. Prof. Dr. Karatay bu iddiasına Eskimo örneği verdi. “Yağsız et, yağsız peynir, yağsız yoğurt peşinde koşuyorlar. Size soruyorum. Eskimolar neyle besleniyor? Yalnız yağ maddesi tüketir. Hayvansal yağ tüketirler. Balina yağı, fok yağı yani hayvansal yağ yerler. Bizim kuyruk yağı örneği gibi. Eskimolar bir günlük kalorilerinin yüzde 75’ini yağdan karşılıyor ve kalp, tansiyon, obezite, diyabet hastalıkları yok. Çünkü sağlıklı hayvansal yağ yiyorlar” diye konuştu.

4 vitamini içeren tek besin

Prof. Dr. Karatay konuşmasında şeker ve karbonhidratların insan sağlığı için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Yaş ilerledikçe hareketsizliğin fazla kilolara neden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay, spor yapmayı önerdi, şeker ve insülinin obeziteyi başlatan temel ikili olduğunu söyledi. Yağlı yemekler yenmediğinde A-B-E-K vitaminlerinin vücuda girmeyeceğini vurgulayan Prof. Dr. Karatay, “Dört vitamin de hayatta kalmamız, sağlıklı olmamız için en elzem, en gerekli vitaminlerdir. Fransızlar’ın hayatı yağ yemekle geçer. Fransızlar’da da kalp kriz i yoktur. Yağ yemeyen ABD’de şişmanlıkyüzde 31. Fransa’da yüzde 9 civarındadır” şeklinde konuştu.

Köy tereyağı ile yumurta yiyin

Konuşmasında nelerin yenilmesi gerektiğine de değinen Prof. Dr. Karatay, “Doğal karbonhidrat, köy tereyağı ve doğal protein yemeliyiz. Doğal protein, doğal yağ ve doğal karbonhidrat en çok çekirdeklerde bulunur. Fındık, fıstık, badem, ceviz mineral deposudur. Omega 3 içerir. Yumurta yenmesi lazım.Bilimsel çalışmalar gösterdi ki haftada iki yumurta yiyen ile haftada 24 yumurta yiyenin kolesterollerinde hiçbir fark yoktur İşlem görmemiş bütün proteinleri rahatlıkla yiyebilirsiniz “ dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3614 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim