• BIST 9530.47
  • Altın 2475.879
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.818
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Kombine ürünler hakkında duyuru

Kombine ürünler hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından içerdiği etken maddelerin her birinin bire bir mono formlarının ödeme listesinde yer aldığı kombine ürünler hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

28.09.2016


DUYURU

KOMBİNE ÜRÜNLER İLE İLGİLİ DUYURU

İçerdiği etken maddelerin her birinin bire bir mono formlarının ödeme listesinde yer aldığı kombine ürünlerle ilgili olarak;

1- Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği kapsamında Kuruma yapılacak başvurularda; bu grup kombine ilaçların kamu birim fiyatının en fazla; içerdiği etken maddelerin ödeme listesinde yer alan bire bir mono formlarının en ucuzlarının kamu birim fiyatları toplamının %80’i kadar olması, ilk koşul olarak aranır.

2- Mevcut durumda Kurum ödeme listesinde (Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi) bulunan bu grup kombine ilaçlarda da 1. maddede açıklanan birim fiyat uygulaması aranacaktır. İlgili firmaların bu kapsamda Kamu fiyatlarını güncelleyerek, duyurunun yayım tarihinden itibaren en geç 3 (üç) ay içerisinde Kurumumuza bildirmeleri gerekmekte olup bu süre bitiminden sonra yapılan fiyat güncellemeleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Süre sonuna kadar birim fiyatı 1. maddeye uygun olarak düzenlenmeyen ilaçlar, pasiflenecek ilaçlar olarak yayımlanır ve yayım tarihi itibariyle 3 ay sonunda yürürlüğe girer. Pasiflenecek ilaçlar ile ilgili olarak tüm başvurular için İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği kapsamında işlem yapılır.

3- 2015-2. ve 3. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu çalışmaları sonucu listeye dahil edilecek bu grup ilaçların 1. maddede açıklanan birim fiyat uygulaması kapsamında Kamu fiyatlarını güncelleme süreci, “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi (EK-4/A)” nde yayımlanmasını takiben EK-4/A listesine dahil olacağı tarih itibariyle başlayacak olup, 2. maddede açıklanan şekilde yürütülecektir.

4- 2016-1. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu gündeminde olan ilaçlar ile 2016-2. Döneme başvurusu olan ilaçlar için de ilgili firmaların 1.maddede açıklanan birim fiyat uygulaması ilk koşul olarak aranacak olup bu kapsamda kamu fiyatlarını Kamu Kurum İskontosu ile güncelleyecek firmaların yeni iskontolarını, duyurunun yayım tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde Kurumumuza bildirmeleri gerekmektedir. Bu süre bitiminden sonra yapılan Kamu Kurum İskonto güncellemeleri değerlendirmeye alınmayacak olup, Komisyon değerlendirmelerinde başvuru dosyalarındaki iskonto oranları dikkate alınacaktır.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6476 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim