• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Komisyonda 25 madde daha kabul edildi

Komisyonda 25 madde daha kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tasarının 25 maddesini daha kabul etti

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 25 maddesini daha kabul etti.

Komisyon, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında toplanarak tasarının görüşmelerine devam etti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu başkanının statüsüne ilişkin kabul edilen AK Parti önergesine göre, işçi statüsünde görev yapan Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı'na, emeklilik ve sosyal güvenlik yönünden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki genel müdürün sahip olduğu gösterge, ek gösterge, makam, temsil ve diğer tazminatları uygulanacak.

CHP, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde mesleki yeterlilik belgesi olmayanların çalıştırılamayacağına ilişkin maddenin tasarıdan çıkarılması önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, düzenlemeyle 600 bin işyerinde çalışan 7,5 milyon kişiye sertifika zorunluluğu getirildiğini belirterek, "Çok sayıda işçinin bu belgesi yok ve bu düzenleme çalışma yaşamını kaosa sürükleyebilir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise bu işyerlerinde çalışanların mevcut ustalık belgelerinin tasarının yasalaşmasından sonra da geçerli olacağını söyledi.

CHP'nin önergesi reddedildi

Tasarının 69. maddesi üzerinde iktidar ve muhalefet partilerinin verdiği ortak önergenin kabul edilmesiyle, diş hekimlerinin de muayenehane açmasında İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun hükümleri uygulanmayacak. Böylece diş hekimleri, muayenehane açarken mimar ve mühendislerle avukat, mali müşavir ve noterler gibi belediyeler tarafından işyeri açma ruhsatına tabi tutulmayacak.

Kamuda hizmet alımı yoluyla personel çalıştırılmasında, alım amacı dışında iş yaptırılması halinde öngörülen idari yaptırım süresi, değişiklik önergesiyle 11 Temmuz 2015 tarihinden 31 Aralık 2015 tarihine uzatıldı.

Komisyonda, AK Parti tarafından hazırlanan ve tasarıda izi olmayan dört yeni madde ihdası önergesinin nasıl görüşüleceği tartışma konusu oldu.

Komisyon Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'ndan uzlaşmayla görüşmeye açılan önergelerin oylanmasında da oy birliği şartı aranması gerektiğine dair görüş bildirildiğini belirtti.

Önergelerin görüşülmesinde oy birliği gerekirken, oylanmasında oy çokluğu olabileceği görüşünde olduğunu ifade eden Ünüvar, "Kanunlar Kararlar Başkanlığı'nın görüşüne göre, izi olmayan konuda oy birliği olmadan kabul edilirse maddenin görüşülmemiş sayılması durumuyla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, SGK'nın kişisel verileri paylaşımının esaslarını, Zonguldak'ta taşkömürü havzasının kentsel dönüşümü, işkolu barajını aşamayan yetkili sendikalar için süre uzatımı ve yönetmelikle düzenlenen asansör bakımının yasal dayanağa kavuşturulmasını öngören dört önergeyi erteleme lüksü olmadığını söyledi.

Çelik'in, uzlaşma olmaması halinde önergelerin başka yasal düzenlemelere konulmak üzere ertelenebileceğini belirtmesi üzerine, konunun yarın görüşülmesine karar verildi. 

Bu haber toplam 2169 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim