• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Konya, "sağlık turizmi" için birleşti

Konya, "sağlık turizmi" için birleşti
Konya KHB Genel Sekreteri Darılmaz: "Bu toplantı, Konya'nın sağlık turizmindeki mevcut durumunu veriler ışığında tespit etmeyi, gelişmeleri, değerlendirmeyi ve gelecekte yapılacak stratejik çalışmalar konusunda önerilerde bulunmayı amaçlamaktadır"

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, üniversiteler ve birçok kurumun temsilcisi, Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Toplantıya katılan farklı kurumlardan çok sayıda yönetici ve akademisyen, Konya'nın bu alanda izleyeceği stratejik planlamalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, birliğin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, şehrin konuyla alakalı tüm dinamiklerinin sağlık turizmi çalıştayında bir araya gelmesinin, son derece faydalı sonuçlar doğuracağını söyledi.

Her türlü olanağı kullanarak sağlık turizminde ilerlemek istediklerini belirten Darılmaz, bu konuda tüm kurumlara el uzattıklarını ifade etti.

Kurumlardan, Konya'nın pek çok alanda olduğu gibi sağlık turizmi alanında da Türkiye'nin gıpta ile baktığı bir il konumuna gelmesinde yardımcı olmalarını isteyen Darılmaz, "Bu toplantı, Konya'nın sağlık turizmindeki mevcut durumunu veriler ışığında tespit etmeyi, gelişmeleri, değerlendirmeyi ve gelecekte yapılacak stratejik çalışmalar konusunda önerilerde bulunmayı amaçlamaktadır" diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya Şubesi Başkanı Kazım Yanar ise sağlık turizminin Konya'ya her anlamda önemli katkılar sunacağını, kentteki bu potansiyeli insanlara anlatmak gerektiğini dile getirdi.

THY Konya Bölge Müdürü Ahmet Postallı, sağlık turizminin en önemli ayağının ulaşım olacağını belirterek, "Türk Hava Yolları olarak bizler de elimizi taşın altına koyacağız ve Konya adına üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uluslararası Hasta Koordinasyon Birim Sorumlusu Sinan Bahçacı, sağlık turizmi konusunda sunum yaptı.

Toplantıya, Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Selim Yücel Güleç, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Parlakkaya, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Başak Solmaz, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, acente sahipleri ve bazı otellerin temsilcileri katıldı.

Bu haber toplam 16554 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim