• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Kopan kolu 3.5 saatte yerine dikildi

Kopan kolu 3.5 saatte yerine dikildi
Karaman'da pancar makinesine kolunu kaptıran 49 yaşındaki Cengiz Adçeken'in sol kolu omzundan koptu.

Karaman'ın Ekin Özü köyünde ikamet eden 49 yaşındaki 3 çocuk babası Cengiz Adçeken tarlada pancar sökümü yaparken pancar makinesine sıkışan sol kolu omzundan koptu. Adçeken'in kopan kolu 3,5 saatlik ameliyatla yerine dikildi.

Olay Karaman'ın Ekin Özü köyünde tarlada pancar sökümü sırasında meydana geldi. 49 yaşındaki Cengiz Adçeken, "Pancar sökümünü rahat yapalım diye tarlayı fazla suladık ama sulamanın sonucunda makine de çamur ve ot birikti. Bende çalışan makinenin üzerine çıkıp çamur ve otları almak isterken bir anda dengemi kaybedip makinenin üstüne düştüm. Elbisem makineye takıldı ve beni savurmaya başladı. Hemen babama makineyi kapatmasını söyledim. Babam makinenin üstüne çıkarak makineyi kapattı. O sırada kolum kopmuştu. Yakınlarım hemen ambulansa bilgi verdi ama akrabalarım 112’yi beklemeden özel araçla beni hastaneye yetiştirmek istedi.Yolun yarısında 112 acil servis ekipleri beni ambulansa alarak Karaman Devlet Hastanesi'ne götürdüler.Oradan da ambulansla Konya'ya getirdiler." dedi. Adçeken, "Beni ameliyat eden doktora ve ekibine teşekkür ederim." sözlerini de ekledi.

OĞLUNUN KOPAN KOLUNU YANINDAN AYIRMADI

Baba Mustafa Adçeken, "Oğlum tarlada pancar sökümü yapıyordu.Makinenin dişlerine çamur ve otlar dolanmıştı. Onları temizleyeyim derken dengesini kaybedip çalışan makinenin üstüne düştü. Hemen koşup makineyi kapattım ve yanına koştum.Yanına gittiğimde sol kolu kopmuştu. Hemen bağırdım. Yakında çobanlar vardı, onlardan yardım istedim. Yardıma geldiler. Ambulans gelmeden başka bir araçla hastaneye hareket ettik. Oğlumun kolunu yanıma alarak araca bindim. Yolun yarısında oğlum 112 acil servis ekipleri tarafından ambulansa alınarak acil olarak Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Adçeken, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Medicana Hastanesi'ne sevk edildi. Hemen ameliyata alınan Adçekenin kopan kolu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından gerçekleştirilen 3,5 saatlik operasyonla yeniden yerine dikildi.

HASTAMIZIN DURUMU İYİ 1,5 AY SONRA KOLUNU KULLANACAK

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, hastamız dokuz gün önce omuz seviyesinden kol kopmasıyla bize geldi. Sol kol omuza yakın bir yerden kopmuştu. Hastada aynı zamanda akciğer yaralanması da mevcuttu ama başka bir merkezde göğüs müdahalesi yapılıp göğüs tüpü takılmış olarak bize geldi.Hastayı acil şartlarda hemen ameliyata aldık. 3,5 saat süren bir ameliyatla kolu yerine diktik. Daha sonra göğüs yaralanmasıyla hastamız yoğun bakımında bir süre takip edildi ve durumu iyiye gitti.Kol durumumuzda herhangi bir sıkıntımız yok. Ardı ardına pansumanlarımız devam ediyor. Bugün hastamız göğüs durumundan düzeldiği için yoğun bakımından çıkarıp servise aldık. Şuan itibariyle kendisi de kolu da gayet iyi. Riskli dönemi de atlatmış görünüyor. Kolunda kırık olduğundan dolayı 1,5 ay sonra sargısını çıkaracağız. Korkulacak bir şey yok. Sağlık durumu iyiye gidiyor.

Bu haber toplam 2074 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim