• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Kopan kolu ameliyatla yerine dikildi

Kopan kolu ameliyatla yerine dikildi
Bitlis'te geçen ay bir maden ocağında çalışan Garip Coşkun'un taş kırma makinesine sıkışarak kopan kolu, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatla yerine dikildi


Bitlis'te geçen ay bir maden ocağında çalışan Garip Coşkun'un taş kırma makinesine sıkışarak kopan kolu, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatla yerine dikildi.

Bitlis'te 2 çocuk babası Garip Coşkun (37), 5 Kasım'da çalıştığı kentteki bir demir maden ocağına giderek makineleri kontrol etmek istedi. Coşkun, arızalı bir makineyi kontrol ederken güvenlik için giydiği bir yeleğin kolu yakındaki taş kırma makinesine takıldı. Bu sırada Coşkun'un sağ kolu makineye sıkışarak koptu.

Coşkun ve kopan kolu, arkadaşlarının çağırdığı sağlık ekiplerince Muş Devlet Hastanesine götürüldü.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Bitlis Devlet Hastanesine gönderilen Coşkun, aynı gün uçak ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Ameliyata alınan Coşkun'un kopan kolu, el cerrahi, ortopedi ve kalp damar cerrahi doktorlarının müdahalesiyle yerine dikildi.

Ameliyatı yapan ekipten Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Afşin Öztürk, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa kol kopma vakasıyla karşılaştıklarını belirterek, "Bu bölgede kopan kolu ameliyat yapmamız ilk oldu. Önceden el ya da parmak kopma vakası görmüştük. Coşkun bize Bitlis'teki yaşadığı iş kazası olayından 8 saat sonra başvurdu. Hastamızı uçak ambulans ile kabul ettik ve ameliyata aldık. Ameliyattan 1 saat sonra koldaki dolaşımını sağlayabildik." dedi.

- 6 saatlik ameliyatla koluna kavuştu

Öztürk, 6 saat süren ameliyattan sonra Coşkun'u 12 gün yoğun bakım servisinde izlediklerini ifade ederek, "Şimdilik koldaki dolaşımı ve sağlık durumu iyi. Daha sonra rehabilitasyon süreci başlayacak. Şu an için hastamızı takip etmekteyiz." dedi.

Garip Coşkun ise kolunun dikilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

Olayın etkisinden kurtulamadığını anlatan Coşkun, "Çalışırken kolumun koptuğunu anladım. Arkadaşlarım yardım ettiler. Olayın şokunda olduğum için ben sürekli 'kolum nerede, kolumu da getirin' diyordum. Sonra patronum ve sevdiklerimi yanımda görünce kendimi daha iyi hissettim." şeklinde konuştu.

Kendisini ameliyat eden doktorlara teşekkür eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Koluma kavuştum, çok mutluyum. Hastane yönetimi doktorlarımız her süreçte yardımcı oldular. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. 37 gündür buradayım ilgilenilmeseydi kolum dikilmeyecek ve kolsuz kalacaktım. Yoğun bakımda gözümü açtığımda kolumu gördüm. İlk zamanlar hissetmiyordum ama tedaviler sonrası artık yavaş yavaş hissediyorum. Hiçbir zaman isyan etmeyip 'Allah verdi, Allah alır' dedim. Veren de o alan da. Artık kolum yanımda çok seviniyorum."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1796 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim