• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

'Kopan parmak' için hastanelere ceza

'Kopan parmak' için hastanelere ceza
Sağlık Bakanlığı, bir hastanın kopan parmağını diktirmek için gittiği 5 hastanede ameliyat edilmemesiyle ilgili olarak, iki hastaneye “10 gün hasta kabulünü durdurma” cezası verdi.

Sağlık Bakanlığı, bir hastanın kopan parmağını diktirmek için gittiği 5 hastanede ameliyat edilmemesiyle ilgili olarak, iki hastaneye “10 gün hasta kabulünü durdurma” cezası verdi.

Sağlık Bakanlığı, 12 yaşındaki Doğan Ay’ın kopan parmağını diktirmek için gittiği 5 hastanede ameliyat yapılmaması sonucu parmağını kaybettiği olayla ilgili olarak başlattığı incelemeyi sonuçlandırdı. Bakanlık, Özel Medikal Park Sultangazi Hastanesi ve Özel İstanbul Vatan Hastanesi hakkında, acil vakalar dışında 10 gün süreyle hasta kabulünün durdurulmasına karar verdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 28 Temmuz 2009’da yayımlanan haberle ilgili olarak İstanbul’da bulunan Özel Medikal Park Sultangazi Hastanesi, Özel İstanbul Vatan Hastanesi, İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Tıp Fakültesi Hastanesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ile Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilgilileri hakkında Bakanlık Başmüfettişi’nce inceleme başlatıldığı belirtildi.

Rapor valiliğe gönderildi
Açıklamaya göre, Acil Servis Hizmetleri Yönetmeliği’nin 15, Özel Hastaneler Yönetmeliği’nin 39, Acil Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkındaki 2008/13 Sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin 3. maddesine aykırı olarak “ampute parmağın muhafaza şekillerine uyulmaması ve 112 Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi’nin devreye sokulmamasından” dolayı Özel Medikal Park Sultangazi Hastanesi ve Özel İstanbul Vatan Hastanesi hakkında, Özel Hastaneler Yönetmeliği’nin 39. maddesi gereğince “acil vakalar haricinde 10 gün süreyle hasta kabulünün durdurulmasını” teminen raporun bir örneği İstanbul Valiliği’ne gönderildi.

Açıklamada, İ.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi ilgilileri hakkında, “hastanın resmi kaydının yapılmaması, kendileri tarafından yapılamayacağına karar verilen tedavinin yapılacağı kurum ve bu kuruma hastanın nakli için 112 Komuta Kontrol Merkezi’nin devreye sokulmaması ve ampute parmağın muhafaza şekli kurallarına uyulmaması”, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ilgilileri hakkında da “ampute parmağın muhafaza şekli kurallarına uyulmaması ve hasta yakınlarıyla iletişim eksikliği hususunda gerekli işlemin tesisi ve önlemlerin alınması”na yönelik gereği için, raporun bir örneğinin İÜ Rektörlüğü’ne gönderildiği bildirildi.

‘Gereken yapılmadı’
Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “acil tıp asistanının yetkisini aşan bir şekilde inisiyatif kullanması, vakada gerekenin yapılmaması ve kendileri tarafından yapılamayacağına karar verilen tedavinin yapılacağı kurum ve bu kuruma hastanın nakli için 112 Komuta Kontrol Merkezi’nin devreye sokulmaması ve ampute parmağın muhafaza şekli kurallarına uyulmaması” nedenleriyle, raporun bir örneği de Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

Milliyet

Bu haber toplam 2316 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim