• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Körfez'de hastane tedirginliği

Körfez'de hastane tedirginliği
Körfez, Kocaeli’de yaklaşık 150 bin vatandaşın; Sivas, Dersim, Ordu, Gümüşhane, Kars gibi ülkenin farklı yerlerinden iş umuduyla göç eden emekçilerin yoğun olarak yaşadığı bir ilçe...

İlçenin tek hastanesi olan Körfez Devlet Hastanesinin kapatılacağı, Derince Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı “semt polikliniği” olarak faaliyetine devam edileceği iddiası uzun tamandır ilçenin en önemli gündemleri arasında.

Hastanenin çalışan sayısı her geçen gün azalırken, bazı bölümler personel yetersizliğinden dolayı hizmet veremez duruma geldi. Körfez sınırlarına en yakın olan Sopalı Devlet Hastanesine gidebilmek için ise en az iki araç değiştirmek gerekiyor. Bu yüzden Körfez halkı devlet hastanesinin kapatılacağı haberlerine oldukça tepki gösteriyor, hastanenin ilçe için büyük ihtiyaç olduğuna vurgu yapıyor.

‘KAPANMAMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ’

Körfez’de yaşayan Göksel Atmaca, “Halkın burada hastaneye ihtiyacı yok mu da kapatıyorlar hastaneyi? Bugün bizim başımıza yarın başka ilçelerin başına gelir. Bu hastane kurulurken de halka soran olmadı şimdi kaldırıyorlar onu da soran yok” diyerek tepkisini diye getiriyor. Atmaca, hastanenin kapatılmasının engellenmesi için bütün Kocaeli halkının bir araya gelerek ses getirecek eylemler yapması gerektiğini belirtiyor. “Körfez’in tam teşekküllü bir hastanesi olacakken neden polikliniğe çevirip halkı mağdur ediyorlar” diye soran Cevat Şahin, hastaneden herkesin yararlandığını bu yüzden kapanmaması için de herkesin beraber hareket etmesi gerektiğini belirtiyor.

PERSONEL SAYISI AZALTILDI

Süleyman Karakaya, hastanede doktor sayısının azaldığını o yüzden birçok sorun için zaten Derince ’deki Sopalı Devlet Hastanesine gitmek zorunda kaldıklarını vurguluyor. Doğru düzgün tedavi olamadıklarını söyleyen Karakaya, hastanenin kapatılmasının şehri yönetenler tarafından “kafaya konulduğu” ve hastanenin 3-5 aya kalmadan çalışamaz hale geleceği görüşünde. Erdoğan Ertürk ise hükümetin sağlık alanında söylediklerine gönderme yaparak “Hani hastaneler güzel oluyordu, ücretsiz oluyordu bizim ilçemizdeki hastane neden kapatılıyor” diye soruyor. Halkın gelir düzeyinin zaten düşük olduğunu belirten Ertürk hastane kapatılırsa Sopalı Devlet Hastanesine iki araç ile gidecek halkın düşünülmediğini belirtiyor. Hastanenin kapatılmasını istemediğini belirten Ertürk, “ha silah çekip adam vurmuşsun ha hastaneyi kapatmışsın aynı şey” diyor. (Kocaeli/EVRENSEL)

Bu haber toplam 2537 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim