• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Korkulan şeyler yetişkinlikte erotize ediliyor!

Korkulan şeyler yetişkinlikte erotize ediliyor!
“Anne ve babaların hatalı tutumları ve davranışları yetişkinlikte cinsel işlev bozukluklarına yol açabiliyor…”

Anne ve babaların hatalı tutumları ve davranışları yetişkinlikte cinsel işlev bozukluklarına yol açabiliyor.“Artık yalnız değilsiniz” ve "Huzurlu insan, sağlıklı cinsellik, mutlu bir evlilik ve aile yaşantısı için…"sloganlarıyla ücretsiz “Cinsel Danışmanlık” hizmeti veren Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) anne ve babalara çocuk yetiştirme konularında bilgi verirken, aynı zamanda da her gün yüzlerce kişinin cinsellik sağlık ile ilgili sorularını, gönüllü terapistleriyle ve hekimleriyle yanıtlıyor ve tedavi için yol gösteriyor.

Çocuklukta eksikliği duyulan ve korkulan şeyler yetişkinlikte erotize edilebiliyor


Anne ve babalara ücretsiz danışmanlık hizmetiverdiklerini ifade edenCİSED Genel Başkanı Dr. A. Cem Keçe; “Anne ve babaların hatalı tutumları ve davranışları yetişkinlikte cinsel işlev bozukluklarına yol açabiliyor. Örneğin çocuklarını utandırma, suçlama, mukayese etme, dokunarak sevgisini göstermeme, adam yerine koymama, fikirlerini önemsememe, aşağılama, önemsememe, değer vermeme, alay etme, vb. şekilde davranan ve hissettiren ebeveynler, çocuklarının özgüvenlerinin gelişmesini engelleyebiliyor, bilmeden ve farkında olmadan çocuklarına çok zarar verebiliyor ve onların ileride yetişkinlik hayatlarında eşleriyle cinsel sorunlar yaşamalarına yol açabiliyor. Çünkü özgüven eksikliği; geçmişte çocukluk yaşantısında ve özellikle 0–7 yaş döneminde eksikliği duyulan ve korkulan şeylerin erotize edilmesine ve kontrol altına alınması zorlantısına neden olabiliyor, bunlarda cinsel işlev bozukluklarına zemin hazırlayabiliyor. Bu şekilde duygusal travmalara maruz kalan çocuklarda, yetişkinlikte erken boşalma, iktidarsızlık, vajinismus, cinsel soğukluk veya orgazm olamama sorunları görülebiliyor. Çocukluktaki çeşitli ruhsal nedenlere bağlı özgüven eksikliği ve iç çatışmalar, yetişkinlikte cinsel davranışlara, cinsel fantezilere veya cinsel duygulara aktarılabiliyor. Çocuk, gelişim basamaklarında birtakım doğal zorluklarla karşılaşır. Bu zorluklar ana-babanın desteğiyle çözümlenecek düzeydedir. Fakat çocuk bu desteği bulamaz ya da ana-baba tutumu yanlış olursa, bunlara tepki olarak çocukta duygusal düzeyde bozukluklar görülebilir ve olağan sorunlar büyür. Bu nedenleana-babanın desteği, koşulsuz kabulü ve sevgisi veya şefkati çocuk için çok önemlidir. Çocuğun kendine güvenli ve sağlıklı bir kişilik geliştirebilmesi için, güven veren, anlayışlı, sevgi dolu ve olumlu bir çevre gereklidir. Bu çevreyi bulamayan çocuk, yetişkinlikte kendine güvensiz olabilir, kimsenin kendini sevmediğini düşünebilir, çevresindekilere kuşkuyla bakabilir, karmaşık duygu ve çelişkiler içinde bunalıma girebilir ve bu yüzden de cinsel sorunlar yaşayabilir.” dedi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5769 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim