• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Korkulu rüyamız kanser

Korkulu rüyamız kanser
Araştırmaya göre en çok kansere yakalanmaktan korkuyoruz. Kalp, şeker ve tansiyon endişesi taşıyoruz. AIDS’e yakalanma riski de tedirgin ediyor

ERGO Sigorta tarafından yaptırılan Türkiye’de sağlık ve sağlık sigortası algısına yönelik araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Ipsos KMG tarafından Ocak-Şubat aylarında 12 ilde 25 yaş üstündeki 1008 kişiyle yüz yüze yapılan görüşmelerde bireysel ve toplumsal sağlık anlayışından, doktor ve hastanelere yönelik anlayışa, sağlık politikalarından sağlık sigortalarına kadar bir dizi soru yöneltildi. Araştırmaya göre korkulu rüyamız kanser. Kanserin endişe kaynağı olmasının en önemli nedeni tedavisinin zor olması ve ekonomik yük getirmesi. Kanserden sonra en çok endişe veren diğer hastalıklarsa sırasıyla; kalp, şeker, tansiyon, AIDS, böbrek yetmezliği ve felç.

‘HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK’
“Sağlık hepimizin en duyarlı, en hassas olduğu nokta” diyen ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Sedef Korkmaz “Hep deriz ya her şeyin başı sağlık diye. İşte bu noktadan hareketle, toplum olarak sağlığımızı ne derece önemsiyor, iyi bir yaşam sürebilmek için yapılması gerekenlerin ne kadarını yapıyoruz bir kez daha öğrenmek istedik” dedi.

‘DOKTORA GİTME ALIŞKANLIĞI YOK’
Korkmaz, araştırma sonuçlarına bakıldığında kadın ve erkeğin sağlığa bakış açısının son derece farklı olduğunun görüldüğünü belirterek, “Kadın tamamen beslenme odaklı düşünüyor. ‘İyi beslenirsek vücudumuza iyi bakarsak iyi sağlığın şartlarını yerine getirmiş oluyoruz’ diye düşünüyor. Sağlık dendiğinde erkeğin aklına sadece stres geliyor. Erkekler stresten ne kadar arınırlarsa kendilerini o kadar sağlıklı hissediyorlar. Hem erkekler hem de kadınlar kendi sağlıkları için tavsiyeler alıyorlar, araştırıyorlar, ama doktora gitme alışkanlığı ve check-up alışkanlığı hâlâ çok az” diye konuştu.

‘KADIN VE ERKEK FARKLI BAKIYOR’

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Sedef Korkmaz, sağlık dendiğinde “Kadınlar daha çok beslenme odaklı düşünüyor. ‘İyi beslenirsem sağlığım iyi olur’ diye düşünüyor. Erkeklerin aklına ise sağlık dendiğinde sadece stres geliyor” dedi.

 

GAZETE HABERTÜRK / TÜLAY ŞUBATLI

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3359 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim