• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Koruyucu Estetik, Avantajlarıyla Dikkat Çekiyor

Koruyucu Estetik, Avantajlarıyla Dikkat Çekiyor
Koruyucu estetik, deformasyon oluştuktan sonra yapılan uygulamalardan daha avantajlı olmasıyla dikkat çekiyor.

Yaşlanmayı geciktirmeyi hedefleyen koruyucu estetik uygulamaları, ilerleyen yaşta deformasyon oluştuktan sonra yapılan uygulamalardan daha avantajlı olmasıyla dikkat çekiyor. Kırışıklık, ciltte lekelenme ve sarkma gibi problemler koruyucu estetik sayesinde daha hızlı ve etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor. Koruyucu estetik; Liposuction, dolgu, peeling, mastopexy uygulamalarını kapsıyor. Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.

Liposuction ile fazlalıklar etkisiz hale getiriliyor

Göbek çevresi yağlanmalarında Liposuction uygulanarak, kişilerin daha genç bir görünüme kavuşmaları sağlanıyor. Bu yöntemde, vücudun çeşitli bölgelerinden vakumla yağ emilip, gereken bölgelere bu emilen yağdan enjeksiyonla ilave ediliyor. Böylelikle vücudun yeniden şekillendirilmesinin sağlandığını ifade eden Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor:

"Eskiden 3 litreden fazla yağ almayı riskli bulan plastik cerrahlar, yeni buldukları yöntemle 10 litreye kadar yağ çekebilir. Yağlardan bir kısmını enjeksiyonla ilave yapılır, vücudun yeniden şekillendirilmesini sağlanmış olur. Liposuction sonrasında, kişiler birkaç gün sonra işlerine dönebilir, normal aktivitelerine de bir iki hafta içinde yeniden başlayabilir. İyileşme zamanı, yapılan ameliyatın büyüklüğüne ve bünyeye bağlıdır."

Dolgu, ciltteki deformasyonları gideriyor

Dolgular; ağız, göz ve dudak çevresi; alın, kaş arası, çene ucu ve yanları, elmacık kemiği gibi oldukça geniş bir alanda uygulanıyor. Akne ve çeşitli yaralanmalar sonucu oluşan deformasyonları gidermede de dolgu kullanılabiliyor.

Hyalüronik asit, kolajen ve kalsiyum hidrosiapatit gibi içeriklerden elde edilen hazır dolgu maddeleri; deride hacmi artırarak, çöken derinin diğer deriden farkını azaltıyor. Etkisi geçici olan hazır dolgu uygulamaları, geri dönüş olmayan uygulamaların aksine kişilerin memnun kalmaması ya da eski haline dönme isteğine cevap verebiliyor. Bu uygulamanın, istenildiği takdirde kişilerin ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden tekrarlanabildiğini söyleyen Estetik ve Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, kişinin uygulamadan memnun kalması halinde kalıcı hazır dolgu uygulaması yapılabileceğini de sözlerine ekliyor.

Peeling ile cilt yenileniyor

Üst derinin soyulması ile derinin yenilenmesi ve gençleştirilmesi işlemine Peeling deniyor. Yüze uygulanan peeling, eller için de uygulanabiliyor. Peeling işlemi ile kırışıklıklar, yorgun cilt, güneş hasarlı cilt, cilt lekeleri gibi pek çok sorun gideriliyor ve uygulanan bölgedeki cilt daha genç, daha parlak ve daha elastik bir hale geliyor.

Peeling uygulama maddelerinin içerisinde sıklıkla Green Peel tercih ediliyor. Bu malzeme tamamen bitkisel olduğu için cilde zarar vermiyor. Böylece kişiler güvenle bu uygulamadan, hızlı ve etkili sonuçlar alabiliyor. Bazı peeling türlerinde meydana gelen pigmentasyonlar bu Peeling'de hemen hemen hiç olmuyor. Orta derinlikte bir soyma yapan bu Peeling, diğer orta Peeling türlerine nazaran daha çabuk iyileşiyor.

Mastopexy ile göğüs sarkmaları gideriliyor

Göğüs çevresi estetik kusurları, psikolojimizi de olumsuz etkileme potansiyeline sahip olduğundan, bu kusurların sağlıklı bir şekilde giderilmesi büyük önem taşıyor. Mastopexy uygulaması, göğüsteki fazla deriyi alıp geri kalan dokuya ve meme uçlarına yeniden şekil vererek sarkık memeleri kaldırma işlemine deniyor. Uzun süreli ve konforlu bir kullanıma imkan vermesi nedeniyle bu uygulama, günümüzde büyük rağbet görüyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7713 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim