• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Köyde doktor bulamayınca önce doktor sonra hastane sahibi oldu

Köyde doktor bulamayınca önce doktor sonra hastane sahibi oldu
İŞ adamı ve Trabzonspor Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta çocukken doktorsuz bir köyde yetişmesinin ardından doktor olmaya karar vermesine neden olan olayı anlattı ve duygusal anlar yaşadı.

İŞ adamı ve Trabzonspor Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta çocukken doktorsuz bir köyde yetişmesinin ardından doktor olmaya karar vermesine neden olan olayı anlattı ve duygusal anlar yaşadı.

MUHARREM USTA: BEN DOKTOR OLACAĞIM VE BU KÖYDE DOKTORLUK YAPACAĞIM

Aynı zamanda kulak burun buğaz uzmanı olan Dr. Muharrem Usta, Hemşirelik Haftası nedeniyle, İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikte yaşadığı olayı DHA'ya anlattı ve şunları söyledi,

"Hayatınıza dokunan insanlar var. Her bir kişinin hayat hikayesi var. Doğrusu benim de doktor olmamın sebebi aslında bir hayat hikayesi, bir hemşire. Daha çocuktum. İlkokul yıllarında çok acil bir durum nedeniyle ayağımda apse olmuştu. Çok ağrılıydı. Trabzon'a gitme ihtimalim yoktu. Biraz uzak bir köyde yaşıyordum. 4-5 kilometre mesafede bir sağlık ocağına gittiğimde doktor bekliyorum, çocuksunuz. Doktor yok. Gencecik bir hemşire benim ayağıma müdahale etti ve doktor olmadığını söyledi ve bana ne ağır hastaların geldiğini ve doktor olmadığı için kendisinin müdahale etmek zorunda kaldığını söyledi. Ara ara doktorun geldiğini ve 5-10 gün kalıp döndüğünü söyledi. Haliyle doktorsuzluk ve doktor olmamasının ortaya çıkardığı sorunları anlatan muhteşem bir hemşire. Hani melek derler ya benim gözümde bir melek çünkü sorunumu çözmüş ama son derece güleryüzlüydü. Ben o zaman ona 'Ben doktor olacağım. Buraya geleceğim. Burada doktorluk yapacağım' dedim. Gerçekten doktor olmayı orada kafaya koymuştum. Bugün Türkiye'nin en büyük sağlık grubunu konuşuyoruz. Eğer böyle bir şey ortaya çıkmışsa, benim mesleğimle ilintili bir şey. Belki mühendis ya da başka bir şey olsa bugün bunu konuşmuyor olurduk. Ama yüzbinlerce insana tedavi sunan, 20 bin kişinin çalıştığı dev bir grubu konuşuyoruz ve başlangıcından itibaren benim doktor olmama sebep olmuş bir hemşire. Birkaç yıl önce Allah rahmet eylesin öldü. Ara ara görüşüyorduk. Biraz önce onu anlattım. Elbette hatalarımız doğrularımız olmuştur ama doğru tarafından yaptıklarımıza bakacak olursak yapılan her işte o hemşirenin benim doktor olmama sebep olması vardır. Benim en gizli ortağım odur. Tabii çok da duygulandım ama insan hayatına bazen sihirli dokunuşlar oluyor. Bugün de çok duygulandım onu hatırladığımda."

"HEMŞİRELER OLAĞANÜSTÜ BİR İŞ ÇIKARIYOR"

Hemşirelerin haftasını da kutlayan Dr. Usta, insanların hayatta sağlıktan daha önemli bir şey olmadığını anladıkları anda hemşirelerle karşılaştığını anlattı ve şunları söyledi,

"Çok ağır bir meslekten bahsediyoruz çünkü her an karşısında 'Hayatta sağlıktan daha önemli bir şey olmadığını' o an hisseden hastalarla uğraşan bir meslek grubu. Zengin olabilirsiniz, en önemli pozisyonlarda olabilirsiniz ama hasta olduğunuzda hastalığınızdan daha değerli bir şey yok. Ve karşınızdakinden hep olumlu bir şeyler bekliyorsunuz. Hemşireler doktorlardan çok daha uzun zaman hastalarla muhatap oluyorlar. Olağanüstü bir iş çıkarıyor hemşireler. Meslekleri dediğim gibi çok itinalı yapmak durumundalar. Zor şartlarda hastaların yüzüne gülmeliler çünkü hastalar bunu bekliyor. Bizim onlara toplum olarak çok değer vermemiz lazım. Bizim onları saygın tutuyor olmamız lazım. Hemşireler, benim anlattığım gibi 'Melek' pozisyonunda olsun isterim. Sağlık her şeyden önemli ve hemşirelik haftası nedeniyle onların her birini kutluyorum. Onların daha iyi şeylere her birinin layık olduğunu herkesin özümsemesini düşünüyorum."

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ise hemşirelik mesleğinin doğumdan, ölüme insanların her anında ihtiyaç duyduğu bir meslek grubu olduğunu belirtti ve şunları söyledi,

"DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HEMŞİRELERE İHTİYAÇ VAR"

"12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası'nı tüm meslektaşlarım adına canı gönülden kutluyorum. Bu yıl ICN Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hemşirelerin liderlik rolünü ve değişim için bir ses oluşturduğunu gündeme getirmiş ve biz de bu tema doğrultusunda İstinye Üniversitesi ve MLP Care Sağlık Grubu adına bütün bakım müdürlerimizi, hemşirelik alanında çalışan meslektaşlarımızı, hemşirelik öğrencilerimizi bir araya getirmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Hemşireler biliyorsunuz sağlık sisteminin vazgeçilmez insanları bu kapsamda değerlendirdiğimizde hemşirelerin vazgeçilmezliğini sağlayan bir kaç tane kritik yön var. Birinci basamaktan başlayıp rehabilitasyon aşamasına kadar ve toplumun her kesimine, ölüme kadar hemşirelik bakımına ihtiyacı oluyor toplumların. O yüzden de sağlık sistemi içerisinde hemşirelik mesleğinin vazgeçilmez rolü son derece ön plana çıkan bir yön."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8648 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim