• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

KTTB Uyardı: KKTC’ye kürtaja akın olur

KTTB Uyardı: KKTC’ye kürtaja akın olur
Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, “Kumarhaneler yasaklandı, Ada’ya geldiler. Kürtaj da yasaklanırsa KKTC’ye akın olur” uyarısında bulundu. Dr. Hüdaoğlu, kürtajın KKTC’de de yasaklanmak istenmesi halinde AİHM’ye gideceklerini

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, “Kumarhaneler yasaklandı, Ada’ya geldiler. Kürtaj da yasaklanırsa KKTC’ye akın olur” uyarısında bulundu. Dr. Hüdaoğlu, kürtajın KKTC’de de yasaklanmak istenmesi halinde AİHM’ye gideceklerini de söyledi.TÜRKİYE’de kürtajın yasaklanmasıyla ilgili tartışmaları yakından takip eden Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, yasak kararının alınması halinde Ada’ya Türkiye’den kürtaj akını olacağı uyarısında bulundu. Kıbrıs Tabipler Odası Başkanı Dr. Süphi Hüdaoğlu, kürtajın 10 haftaya kadar serbest olduğunu belirterek, “Daha ileri tarihli gebeliklerde ise etik kurulu kararıyla kürtaj yapılabiliyor. KKTC’de de yasaklanmak istenirse, AİHM’e kadar gideriz” dedi.

Endişeyle izliyoruz

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Hüdaoğlu, Hürriyet’e verdiği demeçte, Türkiye’de devam eden kürtaj tartışmalarını endişeyle takip ettiklerini belirterek, “Bizde 10 haftaya kadar kürtaj yapılmasında yasak yok. Sadece 10 haftadan sonraki gebeliklerin sona erdirilmesi etik kurulu adı verdiğimiz ilgili doktorların onayı ile mümkün. 18 yaşın altındaki gebeliklerde ise yine 10 hafta kuralı geçerli ve ailesinin onayı istenir” dedi.

Avrupa’da sadece Malta ve İrlanda’da kürtajın yasak olduğuna dikkat çeken Hüdaoğlu, bu ülkelerde ortaya çıkan ihtiyacın yurtdışında giderildiğini söyledi. Hüdaoğlu, “KKTC’nin kürtaj akınına uğramasını istemiyoruz. Yasalarımıza göre kürtaj için KKTC vatandaşı ya da oturma ve çalışma izni bulunması şartı aranmaz. Uçağa binen Ada’ya geldikten sonra özel hastaneler ya da kliniklerde rahatlıkla kürtaj olabilir. Sakın kürtaj yanlısı ya da isteklisi olduğumuz düşünülmesin. Ancak, annenin özgür hakkının elinden alınmasına kesinlikle karşıyız” diye konuştu. Toptancı usulü kürtajın tamamen yasaklanmasının bir çok sıkıntıyı da beraberinde getireceği uyarısında bulunan Hüdaoğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin ardından KKTC’de de yasaklanması gündeme gelirse, halkın ve doktorların tepkisi çok büyük olur. Böyle bir hakkın yasaklanmasını kesinlikle kabul etmeyiz, AİHM’e kadar gideriz. Türkiye’de de yasaklanmamalı. Türkiye’nin arka bahçesi olmak istemiyoruz. Kumarhaneler yasaklandı, hepsi KKTC’ye geldi. Şimdi de kürtaj yasaklanırsa, tüm talep Ada’ya gelir.”

Ömer BİLGE

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2985 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim