• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kula kulluk düzeni sona ersin

Kula kulluk düzeni sona ersin
Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Nihat TOSUN' un bir sendikanın ziyareti sırasında sağlık çalışanlarının Tek çatı altında toplanması ile ilgili...

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Nihat TOSUN' un bir sendikanın ziyareti sırasında sağlık çalışanlarının Tek çatı altında toplanması ile ilgili hazırlanan taslağın kendilerinde olduğunu ifade etmesi ve bu konuda kanuni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtmesi üzerine yaptığı açıklamada; Sağlık çalışanları oyalanıyor zaman kazanılıyor dedi.

ERÖZGÜN, Kurulduğumuz günden bu yana sağlık çalışanlarının farklı kadrolarda istihdam edilmesinin yanlış olduğunu personel arasında huzursuzluk ve kaos yaşandığını defalarca belirterek adeta sendikamızla özdeşleşen ve sloganımız konumunda olan Tek Çözüm Tek Kadro söylememiz yıllarca susan sendikaları ve Hükümeti harekete geçirmiş olmasına rağmen yasal düzenleme gerekiyor diye çözümün ağırdan alarak zaman kazanılmaya çalışıldığını tahmin etmemek mümkün değil dedi.

ERÖZGÜN, bir Bakanlar Kurulu kararıyla ya da bir başbakanlık talimatıyla farklı kadrolarda istihdam edilerek insanlar arasında meydana getirilen bölünmüşlük ve zulüm düzeninin artık devam etmesini istemiyoruz. Herkesi Maliye Bakanlığı ile gerekli girişim ve yazışmaları yaparak uhdesinde farklı kadrolarda sağladıkları sağlık çalışanlarını 657 sayılı Yasanın A bendinde belirtilen Devlet Memurları statüsüne geçirilmesi sağlanacak denilerek bu sorun giderilebilir. Gerekiyorsa tek maddelik bir yasa çıkarılarak daha önce sözleşmeli olarak istihdam edilen personel bundan böyle kadrolu hale dönüştürülmüştür denilerek iş kökten çözülebilir, tartışma ve huzursuzluklar sona erer dedi.

Ülkemiz siyasetinin genel kabulüdür önce sorunu üreteceksin sonra çözmeye çalışıyorum diyerek oyalayacaksın ve sonunda da sorunu çözdüm diyerek nemalanacaksın diyen ERÖZGÜN, çalışanların farklı kadrolarda istihdam edilerek oluşturulan sorun tamda böyle bir sorundur. İhtiyacın varsa kadrolu eleman alacaksın. İhtiyacın yoksa almayacaksın. Eleman aldıysan emsalleriyle aynı hakkı vereceksin vermiyorsan adil değilsin ve sorun meydana getiriyorsun vebal altındasın demektir dedi.

Sayın Müsteşar eğer böyle bir çalışma size ulaştıysa lütfen kamuoyuyla ve sivil toplum örgütleriyle paylaşın çalışanlar olarak çalışmaya katkı sunalım yarın yeni yapılacak sorunlu bir başka düzenleme ile millete zulüm düzeni köle çalıştırma düzeni devam ettirilmesin diyen ERÖZGÜN, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat TOSUN' dan tasarının sağlık çalışanlarıyla paylaşılmasını ve sivil toplum örgütlerine gönderilmesini istedi.

ERÖZGÜN, Kula kulluk düzeni kölelik düzeni anlamında olan çeşitli kadrolarda istihdam modelinden vazgeçin kula kulluk dönemi sona ersin dedi.
 

Bu haber toplam 2339 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim