• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Kulak masajı

Kulak masajı
İnsan bedeninin yaşadığı pek çok sorun için çözümlerini de kendi içinde barındırması var edilişimizdeki mükemmelliğe duyduğum hayranlığımı her geçen gün daha da arttırmakta.

Kulaklarımız sadece duymamız için mi?

İnsan bedeninin yaşadığı pek çok sorun için çözümlerini de kendi içinde barındırması var edilişimizdeki mükemmelliğe duyduğum hayranlığımı her geçen gün daha da arttırmakta.

Doğal Terapiler üzerine uzman sevgili dostlarım Dr. Akupunktur diye tanınan Sn. Hakan Eraltan ve Fizyoterpist Haluk Otman ‘dan da öğrendiğim kulak masajı bana kulağımızın sadece duymamız için olmadığını öğretti.

Kulaklarımızdaki Mucize diye de ifade etmekten çekinmeyeceğim kadar iddialı olarak belirtmeliyim ki tüm bedeninizi ağrılardan büyük ölçüde özgürleştiren ve beynin tüm bedeni görerek kendi kendne bedeni iyileştirmesinde yardım eden “kulak masajı” hepimizin zarar görmekten korkmadan yapabileceği bir uygulama.

Kulaklarımızın o böbreğimsi şekli aslında anne karnında doğmadan önceki baş aşağı olduğumuz cenin pozisyonuna benzemekte ve bu pozisyonda organlarımızın bulunduğu yerlerde de sinir uçlarına uyarı verilebiliyor. Uzmanlığı akupunktur olan doktorlar için kulak, o ince iğnelerle, lazerle veya başka uyaranlarla belirli noktalar üzerinden bedeni iyileştirebilmekte. Zayıflamaktan, sigara bırakmaya, migrenden ülsere ve daha aklınıza gelebilen pek çok hastalığa kadar.

Biz belki bunları yapamayız ama baş ağrımızı rahatlatabilir, kendimizi pek çok ilaçla elde edemeyeceğimiz kadar iyi hissedebilir, bedenimizin beynimiz yardımıyla kendi kendini adeta yenilemesini hissedebiliriz.

Aslında bir ağrının başlamasını bile beklemeden bunu her günümüzün bir ritüeli haline getirmek bence en güzeli.

Bunu nasıl mı yapacağız?

Öncelikle kulak memelerinizi tutup aşağı doğru, başparmakla işaret parmak arasında sanki sağar gibi omuzlarımıza doğru çekerek başlayabiliriz. Ancak burada naçizane bir uyarıda bulunacağım. Pek çok kişi bunu yapmaya başladığında dirseklerini bedeninden uzak tutarak kollarını kırıp kulaklarını tutacaktır. Ben bunun boynunda rahatsızlık olan kişiler için tetikleyici bir pozisyon olduğunu o nedenle de dirseklerin ya bir masaya dayandırılmasını ya da dik durulurken kol ve dirseklerin bedene olabildiğince yapışık tutulması gerektiğini hatırlatmak isterim.

Kulak memeleri ısınıp kendi kendine yanarmış gibi bir hisle dolana dek , kulak memelerinizi omuzlarınıza doğru sağar gibi 2 parmak arasında bastırarak çekin. Kulak memelerini tutup burun kanatlarınıza doğru çekip tutun ve derin nefesler alın verin, kulak memelerinizi yere doğru çekin tutun ve derin nefesler alıp verin, kulak memelerinizi tutup arkaya doğru tutun çekin ve derin nefesler alıp verin. Bu baş ve boyun ağrılarınızı rahatlatacaktır.

Sonra kulak kepçelerine geçin. Kulakların kepçelerini sanki başınızın arka üstüne doğru çeker gibi baş parmakla diğer parmaklarınızın arasında bastırarak çekiştirin, kulak kepçenizi hafifçe ezer, sıvazlar gibi… Bunu yaparken dirsekleriniz mecburen bedeninizden ayrılacak elbette… Bu durumda belki sırt üstü yatmak ve dirseklerinizi yere dayayarak yapmak mantıklı olabilir.

Sonra kulak kepçesi ile memeleri arasındaki kulakların kıkırdaklı kenarlarını kenar boyunca iki parmak arasında sanki bir şeyi temizlemek ister gibi ovalamak boydan boya, defalarca… Omurgamızı rahatlatacaktır.

Sonra tüm kulak kepçenizi iki elinizle tutup adeta kulaklarınızı dışarı çıkarın kökünden ve öne arkaya yuvarlaklar çizin kulak kepçelerinizle.

Tüm bunlar birkaç dakika sürmeli en az…

Ve sonra bırakın. Bırakın kulaklarınızdaki iğnelenme, karıncalanma, yanma hissi kendi kendine devam etsin. Ortalama 10 dakika süren bu hissin sonunda siz de epey rahatlamış olacaksınız.

Bunu birbirinize yapmanız aslında daha da rahatlatıcı olacaktır.

Masa başı veya stresle beslenen herhangi bir iş ve/veya günlük hayatın olması gereken en önemli molalarından biri de bu masaj olacaktır… Eğer uygulamaya başlar iseniz.

Sevgiyle kalın, sağlıklı kalın, can dolu kalın.

Görüşmek üzere…

JALE ÖZEN

www.hamilelerkulubu.com

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3631 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim