• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kullanılamaz hale gelen taşınırlar hakkında duyuru

Kullanılamaz hale gelen taşınırlar hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Kullanılamaz hale gelen taşınırlar hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Kullanılamaz hale gelen taşınırlar hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı: B.10.0.SGB.0.19.00-03 / 809.99                                  26.08.2011

Konu: Kullanılamaz Hale Gelen Taşınırlar hk.

                                                                                             

 

 

 

Bakanlığımıza bağlı harcama birimlerinden gelen sözlü ve yazılı talepler ile “Kullanılamaz Hale Gelme, Yok Olma Veya Sayım Noksanı Nedeniyle Çıkış” işlemlerinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği, yapılması gereken iş ve işlemler ile konu ile ilgili mevzuat hükümleri hususunda bilgi talep edilmektedir.

 

Bilindiği üzere; Taşınır Mal Yönetmeliğinin 27’nci maddesinin birinci fıkrasında, sayımda noksan çıkan taşınırlar, çalınma, kaybolma gibi nedenlerle yok olan taşınırlar ya da yıpranma, kırılma veya bozulma gibi nedenlerle kullanılamaz hale gelen taşınırlar ile, canlı taşınırın ölmesi halinde çıkış işleminin ne şekilde yapılacağı hükme bağlanmıştır.

 

Yönetmeliğin 27’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan fire, tüketim malzemelerinin özelliklerinde, ağırlıklarında ve miktarlarında meydana gelen azalma olarak ifade edilmiştir. Konu ile ilgili olarak (örnek:12 numaralı) Sayım Tutanağının dip notunda fire nedeniyle ortaya çıkan noksanlıkların sayım tutanağında ayrıca gösterileceği hükme bağlanmıştır.

 

Yukarıda sayılan hallerde taşınırlar Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı ve Taşınır İşlem Fişi düzenlenmek suretiyle kayıtlardan çıkartılacaktır.

 

Ayrıca; tüketim malzemelerinin özelliklerinde, ağırlıklarında ve miktarlarında meydana gelen değişmeler nedeniyle oluşan fireler, sayımda noksan çıkan taşınırlar, çalınma, kaybolma gibi nedenlerle kullanılamaz hale gelen taşınırlarda kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizliği olanlar hakkında Taşınır Mal Yönetmeliğin 5’inci ve 27’nci maddesine göre işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

 

Bu hususla ilgili olarak yapılması gereken iş ve işlemler hakkındaki tereddütlerin ortadan kaldırılması amacıyla konunun iliniz dâhilindeki tüm harcama birimlerine duyurulması hususunda;

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Fethullah GÜRCAN

Bakan a.

Başkan Yardımcısı

 

DAĞITIM :

Gereği :

81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim