• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

"Kürtaj erkeklerin kızlarımıza attığı bir kazıktır!""

"Kürtaj erkeklerin kızlarımıza attığı bir kazıktır!""
“Küretaj bir kadın hakkı olmayıp prezervatif bile kullanmayı istemeden mesuliyet almaksızın özgürce seks hazzı yaşayan erkeklerin kızlarımıza attığı bir kazıktır.”

KÜRETAJ ERKEKLERİN ATTIĞI KAZIKTIR

“Küretaj bir kadın hakkı olmayıp prezervatif bile kullanmayı istemeden mesuliyet almaksızın özgürce seks hazzı yaşayan erkeklerin kızlarımıza attığı bir kazıktır.”

Küretaj bir kadın hakkı mı? 

Konya  Özel  Medline Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ünzile Girişgin,  Ne zaman bir kürtaj tartışması ortaya çıksa bir grup kadın hemen “ bizim özel hayatımıza ne karışılıyor, bizim haklarımız kısıtlanıyor!” diyerek ortalığı velveleye verirler.

Kürtaj (küretaj) dediğimiz işlem anne karnındaki ceninin hekim tarafından özel aletlerle, kanüllerle girilerek boşaltılması işlemidir. Bir gebelikte bebek ölmüş ise, kese oluşmuş ama cenin oluşmamış ise (boş gebelik) bebek düşmüş ama içeride parça dediğimiz plasentası kalmış ise, mol gebelik, dış gebelik vs. sorunlu gebeliklerde anne hayatını korumaya yönelik rahimi temizleme işlemidir. Tıbbi zorunluluk hallerinde annenin lehine yapılması zorunlu hale gelen cerrahi bir müdahaledir.

Opr. Dr. Ünzile Girişgin, Kürtajın aile için maddi bir külfeti vardır. Gebelik haftası 10 haftaya kadar olan ile 10 hafta üzerindeki küretajların fiyatı farklıdır. Gayrimeşru, ensest gebeliklerin küretajının bedeli bayağı yüklücedir.

Küretajların çoğu genel anestezi altında yapılır ki bu da ekstra narkoz ilaçları alınması demektir. Bu ilaçların çoğu karaciğer üzerine toksik etkilidir.

KÜRETAJ HAFTASI BÜYÜDÜKÇE RAHİMİN DELİNME RİSKİ VARDIR.

Girişgin, Rahim çok kazınırsa bir daha hiç adet görememe veyahut tekrar çocuk sahibi olamama gibi bir risk de mevcuttur.

Küretaj sonrasında 15-20 gün cinsel ilişki yasağı konur ve mikrop kapmaması için antibiyotik tedavisi başlanır.

Nihayetinde küretaj maddi ve bedensel riskleri olan bir işlemdir.

Yasalarımıza göre 10 haftaya kadar canlı bebeklerin de aile isterse kürtaj yapılması hakkı vardır. Pek çok Avrupa ülkesinde isteğe bağlı küretaj dediğimiz bu canlı bebek küretajları sağlık sigortası ödeme kapsamı dışındadır.

Dr. Ünzile Girişgin, Tıp oteriteleri istenmiyorsa gebelikten korunmayı tavsiye eder yani küretaj bir korunma yöntemi değildir. Nasıl olsa devlet ödüyor diyerek 8 kez küretaj olan hastalarım oldu. Üniversite mezunu olup korunmayıp 4,5 kez küretaj yaptıran hastalarım da mevcut. Devlet insanların gelişigüzel seks yaparak elde ettikleri gebelikleri temizlemekle mükellef midir?

Son 10 yıl içerisinde 15-30 yaş arasında evlenmemiş kızlarımızın küretaj talebinde ciddi anlamda artış söz konusudur. Sınırsız cinsel özgürlük talep eden insanlar için kadın olsun erkek olsun küretaj bir kadın hakkıdır. Bu bireylere göre bunun üzerinde konuşmak ne sağlık bakanlığının, ne başbakanın ne de hekimlerin hakkıdır.

RAHİM KAZITMAK NEYİN KAZANCI

Dr. Ünzile Girişgin, Peki ama kürtaj yaparak kadınlar hangi hakka sahip oluyorlar ya da kazançları nedir? Daha ilk gebeliklerinde zorunluluk mevcut değilken anestezi altına yatarak rahmini kazıtmak neyin kazancıdır? Bu kazançlar bu millete madde madde sıralanmalıdır.

Bu kızlarımız için kürataj mecburiyettir, acıdır, gözyaşıdır. ‘Bu bebeği aldırmak zorundayım’ derken gözleri dolmayan kaç genç kız ya da kadın vardır. Başka bir erkekle evlendiğinde gebe kalamayan kadınların bir kısmı “ Hocam sakın eşime belli etmeyin ama ben daha önce kürtaj olmuştum şimdi gebe kalamamamın bununla alakalı olabilir mi?” diyerek gizlice konuşurlar. Çoğu genç kızın ailesi bile haberdar olmaz gizlice kürataj olur ve hayatına devam eder. İzmir’den bir meslektaşım internet üzerinden yazmıştı. Muayenehanelerde narkozsuz küretaj olup iki büklüm arkadaşının kolunda giden 12, 13 yaşa kadar inen küçük kızlarımız enfeksiyon ve kanama riski ile karşı karşıya kalarak kayıt dışı küretaj oluyorlar. Hekim olarak rahatsızım demişti.

ERKEN YAŞLARDA GEBE KALMAK

Girişgin, Küçük gelinleri tartışıyoruz, film çekip dramlarını işliyoruz pekala küçücük kız çocuklarımızın Avrupa, Amerika ya da Uzak Doğu ülkelerindeki gibi erken yaşlarda sekse başlayıp gebe kalmaları ve terk edilerek küretaj olmaları bizler için ne anlam ifade ediyor. Her iki durumda da zorlama ya da kandırılma söz konusu değil mi?

18 yaş altı küretajlar daha çok özel muayenehanelerde yapılıyor. Çünkü resmi olarak anne baba imzası gerekmektedir. Kızlarımız gelişigüzel seks yapmanın ya da bir erkeğe aşık olup güvenerek bedenini teslim etmenin cezasını ya küretajla ya da HPV enfeksiyonu kaparak ödemektedirler. HPV pek çok erkekte belirti vermez iken kadınlarda rahim ağzı kanserinin sebebini teşkil etmektedir.

Küretaj yaptırdığı için ruh sağlığı bozulan çok sayıda hastam da oldu. Geçmişe baktığında sadece acı veren bir anı…

Küretaj bir kadın hakkı olmayıp prezervatif bile kullanmayı istemeden mesuliyet almaksızın özgürce seks hazzı yaşayan erkeklerin kızlarımıza attığı bir kazıktır.

 

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim