• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kurum İle Sözleşmeli Özel Hastaneler Ve Vakıf Üniversite Hastanelerine Duyuru

Kurum İle Sözleşmeli Özel Hastaneler Ve Vakıf Üniversite Hastanelerine Duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 'Kurum İle Sözleşmeli Özel Hastaneler Ve Vakıf Üniversite Hastanelerine' Duyuru  yayınlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 'Kurum İle Sözleşmeli Özel Hastaneler Ve Vakıf Üniversite Hastanelerine' Duyuru  yayınlanmıştır.

 
KURUM İLE SÖZLEŞMELİ
ÖZEL HASTANELER VE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE DUYURU
 
Kurumumuz web sayfasında 10.12.2009 tarihinde yapılan duyuruda özetle Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Hakkında Yönerge”nin 7 nci, 8 inci, 10 uncu ve 11 inci maddelerinde tanımlanan verilerin, belirlenen tablo formatında, [email protected] adresine e-posta olarak , ayrıca en geç 15.12.2009 tarihine kadar da üst yazısı ve ekinde CD olmak üzere Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi talep edilmiş idi.
 
Ancak “Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Hakkında Yönerge” nin bazı maddelerinde 15.12.2009 tarihinde değişiklik yapılarak Kurum Web sayfamızda yayınlanmıştır.
 
Bu nedenle Yönergede yapılan değişikliklere istinaden Yönergenin, 7 nci, 8 inci, 10 uncu ve 11 inci maddelerinde tanımlanan verilerin EK:1’de yer alan tablo formatında yeniden düzenlenerek en geç 22.12.2009 tarihine kadar [email protected] adresine e mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.
 
Ayrıca EK:1 ve EK:2’de yer alan tabloların dayanağı belgelerinde üst yazısı ile birlikte yine en geç 22.12.2009 tarihine kadar Komisyona gönderilmesi gerekmektedir. İstenen belgeler bizzat elden verilebilineceği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Ziyabey Cad. No:6 Balgat-Çankaya/Ankara adresine iadeli taahhütlü posta/APS yada kargo yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.
 
Yönergenin 7 inci ve 8 inci maddeleri ile ilgili hesaplamalar hastaneler tarafından yapılarak tespit edilen puanlar EK:1’de yer alan tablonun 1 ve 2 maddelerinde “puan” olarak belirtilen kısımlara yazılacaktır.
 
EK:1’de yer alan tablonun 3 üncü maddesinde belirtilen bölümlere Yönergenin 10 uncu maddesinde belirtilen puanlardan uygun olanlar yazılacaktır.
 
Yönergenin 11’inci maddesi ile ilgili olarak Kurumumuz ile sözleşmeli özel ve vakıf üniversite hastaneleri; EK:1’de yer alan tablonun 4 üncü maddesinde belirtilen kısma, hastanede aylar bazında çalışan ve Kuruma bildirimi yapılan sigortalılar ile ilgili bilgileri yazacaklardır.
 
Ancak hastaneler kendi bünyesinde olmak üzere alt işverenlerden, fatura karşılığı satın aldıkları hizmetler var ise (güvenlik ve temizlik hizmetleri gibi) alt işveren tarafından bu hizmetlerde çalıştırılan ve Kuruma bildirimi yapılan sigortalılarda EK:1 yer alan tablonun 4 üncü maddesinde belirtilen kısma dahil edilecektir. Bu tür durumda olan hastaneler için ayrıca EK:2 tablosu da düzenlenecektir. EK:2 tablosu hem hastane hemde alt işverenler tarafından düzenlenerek Komisyona gönderilecektir.
Hastanede çalışan bütün sigortalılar hastane nam ve hesabına çalışıyor ise ya da alt işverenden satın alınan hizmet alt işverenin kendi adresinde yerine getiriliyor ise EK:2 tablosu düzenlenmeyecektir.
Yönergenin 7 nci, 8 inci, 10 uncu ve 11 inci maddelerinde tanımlanan verilerin eksik ya da yanlış olması halinde özel ve vakıf üniversite hastaneleri sorumlu olacaktır.
Kurumumuzla sözleşmeli özel hastaneler ile vakıf üniversite hastanelerine duyurulur.

EK1
EK2

Duyurunun aslı için tıklayınız.
Bu haber toplam 5366 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim