• BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kuşhan'ın kampı boşalıyor

Kuşhan'ın kampı boşalıyor
Muzaffer Kuşhan'ın zayıflama kampında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Dila'nın ardından kamptan 4 kişi ayrıldı. Dila'nın ailesi, genç kızın ölümüne “ırsi hastalık” gerekçesini gösteren Muzaffer Kuşhan'ı suçladı.

Muzaffer Kuşhan'ın zayıflama kampında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Dila'nın ardından kamptan 4 kişi ayrıldı. Dila'nın ailesi, genç kızın ölümüne “ırsi hastalık” gerekçesini gösteren Muzaffer Kuşhan'ı suçladı.


Doktor Muzaffer Kuşhan'ın Polenezköy'deki lüks zayıflama kliniği 19 yaşındaki Dila'nın ölümüyle sarsıldı. Türkiye'nin tanınmış işadamlarından Ali Dürüst'ün yeğeni Dila Kurt 1,5 ayda 15 kilo birden verince kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bu olay üzerine tüm gözler daha önce de bir Amerikalı işadamının ölümüyle gündeme gelen Kuşhan'ın ünlü kliniğine çevrildi. Kamptan dün itibariyle 4 kişi ayrılırken, suçlanan Muzaffer Kuşhan “Burası kapatılırsa ben dünyanın her yerinde bu işi yaparım” diye konuştu.

KUŞHAN: KATİL GEN

Dila Kurt'un ailesi “olay yerinde doktor ve ambulans olsaydı Dila kurtulurdu” derken gözler ünlü diyetisyen Muzaffer Kuşhan'a çevrildi. Kuşhan “Dila sapasağlam bir kızdı. Her türlü kontrolü yapıldı. Havuz kenarında annesi babası ve bütün akrabalarıyla otururken fenalaştı. Benim evim oraya 30 metre camdan gördüm hemen doktor odasına aldık. Kalp masajı, suni teneffüs, oksijen ve elektro şok yapıldı. Maalesef kalp çalışmadı. İnsanı 9 yaşında ve 15 yaşında da yakalayan katil bir gen vardır. Dila'yı öldüren de bu katil gendir. Çünkü kız ne hareket halinde ne de başka bir şekildeydi annesi ve babasıyla otururken oldu” dedi. Polonezköy'deki kampta yaşanan ölüm olayına birebir tanıklık eden 16 yaşındaki Ercan Çakar “Tam karşımızdaki masada oturuyordu. Birden fenalaştı. İlk müdahaleyi yapmaya çalıştık. Göğsünde benek benek morluklar oluşmaya başladı. 5-6 dakika sonra Muzaffer Kuşhan geldi. Kendisi de müdahale etti. Daha sonra olay yerine ambulans geldi fakat geç kalındı. Burada normalde Muzaffer Kuşhan'dan başka bir doktorumuz daha var. Kendisi tatile gittiği için Kuşhan kendisi müdahale etti” dedi. Amcaları Burhan ve Hasan Kurt ile yeğenleri, işlemler sırasında Adli Tıp Kurumu önünden bir an bile ayrılmadı. Adli Tıp raporunu alan Hasan Kurt, 'ırsi' ibaresinin yer aldığını belirterek, “Bizim ailemizde böyle bir rahatsızlık yok. Olayın peşini bırakmayacağız. Kızımızı kobay olarak kullandılar” dedi.

 

Muzaffer Kuşhan diyetisyen değildir

Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Diyetisyen M. Turgay Köse: Bir kere işin çok ciddi boyutu var. Muzaffer Kuşhan Ortapedi ve Travmaoloji uzmanıdır. Dolayısıyla Muzaffer Bey diyetisyen değildir. Ben Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesiyim. Bizim mücadelemiz aslında diyetisyen olmayıp ama öyle tanıtanlar mücadele ediyoruz. Muzaffer Kuşhan da yetkisi olmadağı halde bu işi yapan birisidir. Hatta bu konuda ihtar bile almıştı. İnsanlar Kuşhan'a gidiyorlar kilo veriyorlar. Eve gittiklerinde kilo alıyorlar.

 

Ölümde ihmal var

Yeğeni Dila'nın ölümü üzerine konuşan Galatasaray eski asbaşkanı Ali Dürüst, ölümde Kuşhan'ın ihmali olduğunu söyledi. Dürüst şöyle konuştu: “Dila'nın hiçbir sağlık sorunu yoktu. Biz hiçbir sağlık problemi olmayan kızımızı teslim ettik. Girdiğinde sağlık kontrollerinden geçti. Ölümün ihmalden kaynaklandığını düşünüyoruz. Sonuna kadar da bu işin takipçisi olacağız. Bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla kilo verilmesini uygun bulmuyoruz.”

Bu haber toplam 1959 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim