• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Kütahya termal ekonomiyle üst lige çıkacak

Kütahya termal ekonomiyle üst lige çıkacak
Çinileriyle ünlü Kütahya'nın rotası sağlık turizmine kayıyor. Sınırları içinde 10'a yakın termal merkezi ve en büyük fizik tedavi hastanesi bulunan kent, bu avantajını 5 yıldızlı otellerle pekiştirmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin sanatkâr şehri Kütahya çini ve seramikte adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Kentin girişinden itibaren sağlı sollu çini atölyeleri ve satış mağazalarıyla süslenen Kütahya bu sektördeki farkını hemen hissettiriyor. Üretimde artık son teknoloji kullanılıyor olsa da binlerce yıllık geleneksel yöntemler de hâlâ Kütahya çiniciliğinde ön planda. Şehir ata yadigârı bu sektörde gelişimini sürdürmek için birçok çalışma yürütüyor. Ancak son yıllarda şehrin büyüme rotası hızlı bir şekilde sağlık turizmine kaymış. Türkiye'nin en zengin termal kaynaklarına sahip olan Kütahya, bünyesinde barındırdığı fizik tedavi hastanesi ve diğer termal merkezleri ile romatizmadan, felç hastalıklarına, kadın hastalıklarından, sinirsel rahatsızlıklara kadar bir dizi hastalığa şifa dağıtıyor.

YEDİ ADRES TESPİT EDİLDİ

Kütahya termal turizmde kendisini zirveye taşıyacak planı da hazırlamış durumda. Yılın 365 günü turist ağırlamak isteyen şehir bu kapsamda 7 kalkınma bölgesi belirlemiş. Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, şehrin tek yumruk olarak sağlık turizmine kilitlendiğini ifade ediyor. "Kütahya 2023 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığımızın marka kentleri arasında 15 il arasında yer aldı" diyen İça, "Şehrimiz tarih, kültür, termal ve doğa turizmini kendisine stratejik hedef olarak seçti. Kütahya Türkiye'deki 37 termal bölgeden 7'sine sahip ve termal kaynaklar bakımından çok zengin" diyor. Kütahya'nın tüm ilçelerinde termal kaynaklar bulunduğuna da değinen İça konuya ilişkin hedeflerini şu sözlerle özetliyor: "Termal turizmde tek başına sıcak su olmamalı. Kütahya'nın yüzde 53 ormanlarla kaplı. Doğa turizmi ile bütünleşeceğiz. Kirazlı yayla civarlarındaki 1800 metreyi geçen yükseltide teleferik hattıyla yayla turizmi yapılacak. Ayrıca tarih, kültür turizmi ve kongre merkezleriyle, yine son zamanlarda gelişen diş tedavisi turizmi de hedeflerimiz arasında."

Üniversitede arkeoloji müzesi
Kütahya ekonomisinin diğer dinamolarından birini ise 30 bin öğrenciye sahip olan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) oluşturuyor. Son dönemde ihtisaslaşma çalışmaları ile öne çıkan üniversite özellikle arkeoloji alanında ilkleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda Türkiye'nin ilk üniversite içinde özel arkeoloji müzesi Dumlupınar Üniversitesi'nde açıldı. Müzede, 4 bin yıllık yanarak korunmuş insan beyinleri ve mercimek tohumlarının da bulunduğu Seyitömer Höyüğü'nden çıkarılan tarihi eserler sergileniyor.."

100 milyon TL'lik yatırım
Şehir kamu yatırımlarında da aslan payını kovalıyor. Hedefte sadece bu yıl 100 milyon TL'lik projeleri hayata geçirmek var. Elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz altyapısı yatırımları öncelik teşkil ediyor. Ayrıca 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arazi kamulaştırması konusunda da çalışmalar tamamlanmak üzere. Kent yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyor ve dışarıdan yatırımcı çekmeyi amaçlıyor.

HİLTON'U GETİRMEYİ BAŞARDILAR
Şehir turizm hedeflerinde geçen yıl önemli bir başarıya imza atarak, Hilton Garden İnn (HGI) yatırımını kente kazandırdı. Mülkiyeti Kosifler Grubu'na ait olan Türkiye'deki ilk Hilton Garden Inn Oteli Kütahya'ya yönelik diğer yatırımlara da örnek teşkil etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim