• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

"Kuzu"suna ilk ve son bakış

"Kuzu"suna ilk ve son bakış
Marmaris'te sezaryenle doğum yaptıktan 12 saat sonra yaşamını yitiren Fatma Kuzu'nun bebeğiyle çekildiği ilk ve son fotoğraf görenleri duygulandırdı.

Marmaris'te sezaryenle doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden Fatma Kuzu'nun bebeğiyle çektirdiği ilk ve son fotoğraf gazetecilerle paylaşıldı. Kuzu'nun yakınları, ihmali olduğunu iddia ettikleri kadın doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Özel bir hastanede geçen hafta sezaryenle doğum yaptıktan sonra rahminde meydana gelen kanama nedeniyle 28 yaşında hayatını kaybeden Fatma Kuzu, memleketi Kayseri'de toprağa verdi.

Kuzu'nun yakınları, ihmali olduğuna inandıkları kadın doğum uzmanı doktor hakkında Marmaris Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

Kuzu'nun annesi Havva Ertural, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının istememesine rağmen "epidural anestezi" ile ameliyat edildiğini iddia etti. Doğumdan sonra doktorun uzun süre anneyi görmeye gelmediğini ileri süren Ertural, şöyle konuştu:

"Doktor yaptığı kontrolde her şeyin normal olduğunu söyledi. Kızım fenalaştı. Titremesi geçmedi ve cümleleri tamamlayamamaya başladı. Çağırdıkları profesör, 'Hastanın böbrekleri iflas etmiş, acil ameliyat edilmesi lazım' dedi. Bunun üzerine kızımı ameliyat ettiler ve hayati tehlikesinin olmadığını söylediler."

- Son sözü, "Anne çocuklarıma sahip ol" oldu

Kuzu'nun Ege Üniversitesine sevk edildiğini anlatan Ertural, ambulansla götürülen kızının burada hayatını kaybettiğini söyledi.

Kızının çocuklarının nasıl olduğunu sorduktan sonra, son sözünün, "Anne çocuklarıma sahip ol" olduğunu kaydetti.

Aile, hayatını kaybeden Kuzu'nun son fotoğraflarını da basın mensuplarıyla paylaştı. Fotoğraflardan birinde Kuzu'nun, ölmeden önce yeni doğan bebeğini ilk ve son kez gördüğü an yer alıyor.

- "Binde bir görülen bir durum"

Özel hastanenin başhekimi Tolga Çakmak ise ameliyat sonrası gerçekleşen komplikasyon nedeniyle hastayı acil olarak İzmir'e sevk ettiklerini söyledi.

Sezaryen sonrasında küçülmeye başlayan rahim duvarında yırtılma meydana geldiğine işaret eden Çakmak, bu olayın sezaryenlerde binde bir görülen bir durum olduğunu savundu. Hastanın dosyasını Sağlık Bakanlığı temsilcilerine ilettiklerini kaydeden Çakmak, hastane olarak da konuyu araştırdıklarını, ihmal tespit edilmesi durumunda gereğini yapacaklarını bildirdi.

Yaklaşık bir hafta önce özel hastanede "Ata Berk" ismini verdikleri ikinci erkek bebeğini dünyaya getiren Fatma Kuzu, rahmindeki kanama nedeniyle Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edilmiş ancak müdahaleye rağmen doğum yaptıktan 12 saat sonra yaşamını yitirmişti.

Bu haber toplam 6014 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim