• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Laboratuvarda yapılan uyku araştırmaları hakkında duyuru

Laboratuvarda yapılan uyku araştırmaları hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Laboratuvarda yapılan uyku araştırmaları hakkında duyuru yayımlandı.

 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı sağlık tesislerince, "Laboratuvarda Yapılan Uyku Araştırmaları" başlıklı işlemlere yönelik faturalandırma işlemlerinin SUT usul ve esaslarına uygun olarak yapılması hakkındaki yazı aşağıdadır. 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 96773357/045.99-E.113
Konu: Laboratuvarda Yapılan Uyku Araştırmaları

İlgi: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının 08.01.2016 tarihli ve 374985 sayılı yazısı.

Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin tedavileri Bakanlığımız ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) arasında imzalanan "Götürü Bedel Üzerinden Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesi ve Usul Esasları" hükümlerine göre yürütülmekte olup. ödemeler Bakanlığımıza global olarak yapılmaktadır.

SGK'nın İlgi yazısında; Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından MEDULA-hastane sistemi üzerinde yapılan incelemeler neticesinde. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) EK-2/B listesinde yer alan "Laboratuvarda Yapılan Uyku Araştırmaları" başlıklı işlemlerde "Yatak ücreti dâhil EEG, EOG, EMG. EKG dâhil. Tüm gece laboratuvarda " açıklaması bulunmasına rağmen,

"Sağlık hizmet sunucularınca bazı uyku tetkikleri ile birlikte yatak, EEG, EOG, EMG ve EKG işlemlerinin fatura edildiğinin, bazı uyku tetkiklerinde ise aynı takipte, aynı gün içerisinde, birden fazla uyku tetkikinin Kurumlarına fatura edildiğinin" saptandığı belirtilmektedir.

SGK  tarafından  götürü  bedel  tutarlarından   yersiz  ödeme  nedeniyle  kesintilere sebebiyet verilmemesi için, yukarıdaki konulara yönelik faturalandırma işlemlerinin SUT usul ve  esaslarına   uygun  olarak   yapılması   konusunda  Genel   Sekreterliğinize   bağlı   sağlık tesislerinin uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınarak takibinin titizlikle yapılması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Abdulvahit SÖZÜER
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

DAĞITIM:
Gereği:                    Bilgi:
D1 Dağıtım Planı       Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3420 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim