• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Lenslerin ömrü antibakteriyel sıvıyla 2 aya kadar uzatıldı

Lenslerin ömrü antibakteriyel sıvıyla 2 aya kadar uzatıldı
Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç ve ekibi tarafından geliştirilen antibakteriyel sıvıyla günlük bakım gerektiren lens ve göz protezlerinin kullanım süresi 2 aya kadar uzatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç ve ekibi tarafından geliştirilen antibakteriyel sıvıyla günlük bakım gerektiren lens ve göz protezlerinin kullanım süresi 2 aya kadar uzatılabiliyor.

Arpaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lens ve göz protezlerinin günlük hayatta sık kullanılan ürünler olduğunu söyledi.

Özellikle göz protezlerinin günlük bakım gerektirdiğini ve kullanım süresi dolduktan sonra düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini ifade eden Arpaç, "Biz bu ürünlerin yüzeyinin antibakteriyel bir sıvıyla kaplanmasını sağladık. Bu şekilde çok sık bir sürede bu protezi çıkarmaya gerek kalmıyor. Bu ürün sayesinde protezlerin 4 haftaya kadar hiç çıkarılmadan kullanılabilme imkanı ortaya çıktı" diye konuştu.

Prof. Dr. Arpaç, "Günlük kullanılan lensler bir süre sonra çöpe atılıyor veya uzun süre kullanılan lensler çıkarılıp dezenfekte edilmek zorunda kalınıyordu çünkü uzun süre kullanım göz alanında bakteri oluşmasına neden oluyor. Bu tür lenslerde antibakteriyel maddeyle kaplanıldığında 1-2 ay hiç dezenfekte edilmeden kullanılabilecek. Bu şekilde göz dezenfekte olarak mikrop kapması önlenmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Antalya Teknokent'teki şirketleri aracılığıyla ürünün patentinin alındığını da kaydeden Arpaç, seri üretime geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2615 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim