• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Liv Hospital ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden sağlıkta büyük iş birliği

Liv Hospital ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden sağlıkta büyük iş birliği
Liv Hospital ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, sağlık sektöründe nitelikli iş gücünün yetişmesine destek olmak ve istihdam yaratmak için önemli bir iş birliğine imza attı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, sağlık sektöründe nitelikli iş gücünü yetiştirmek için Liv Hospital ile önemli bir iş birliğine imza attı. Bu değerli ortaklık sayesinde BİLGİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine öğrenimlerinin ikinci senesinde Liv Hospital’da staj imkânı sunuluyor. Geleceğin sağlık uzmanları ve teknikerleri olacak öğrenciler BİLGİ’de alanının önde gelen isimlerinden oluşan akademisyenlerinden eğitim alırken Liv Hospital’ın uzman sağlık kadrosu önderliğinde sahada teknoloji ve son uygulamaları birebir deneyimleme fırsatı yakalayacaklar. Böylece sınıfta edindikleri teorik bilgilerini güçlendirerek uygulama fırsatını bulacaklar. Stajı başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezuniyet sonrasında Liv Hospital’da istihdam olanağı elde edebilecekler.

Nitelikli donanımlı personel

Son yıllarda Türkiye’de sağlık sektöründe dikkat çeken büyüme yaşandığını belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Remzi Sanver sektörde yaşanan bu hızlı büyüme ve gelişmeye paralel olarak,  yeni açılan sağlık kurumlarında çalışacak, çağın gerekliliklerine göre eğitim almış, yeniliklere kısa sürede uyum sağlayabilen, donanımlı ve yetkin meslek elemanlarına duyulan ihtiyacın altını çizdi.

Prof. Dr. Sanver “Sektörel değişmelere ve gelişmelere kısa sürede entegrasyonu ilke edinen İstanbul Bilgi Üniversitesi, sağlık sektöründe meydana gelen söz konusu değişimleri de dikkatle inceliyor. Sağlık kurumlarında çalışacak elemanların, mesleki bilgiye sahip olmalarının yanı sıra tıbbi alanda kullanılan belgeleri iyi tanımaları, tıbbi süreçleri yönetebilmeleri ve hem hastalarla hem de hasta yakınlarıyla etkin şekilde iletişim kurabilmeleri bekleniyor. BİLGİ bu doğrultuda, sağlık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli ve donanımlı meslek elemanlarını yetiştirme misyonunu tam anlamıyla benimsedi. Amacı geleceğin çağdaş ve mesleğinde yükselen sağlık çalışanlarını yetiştirmek olan BİLGİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, içerik kalitesi dışında da pek çok fırsat sunuyor. Şüphesiz bu fırsatlar arasında en önemlilerinden biri Liv Hospital ile iş birliğimiz” dedi.

Hedef: Sağlık sektörüne kalifiye insan kaynağı oluşturmak

Sağlık sektöründe en önemli değerin, hekim ve kalifiye insan kaynağı olduğuna dikkat çeken Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti, ”İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, Ağız ve Diş, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi gibi programlarda eğitim gören öğrenciler, hastanemizde staj yaparken hem teorik bilgilerini güçlendirecek hem de sahadaki uzman doktorlarımız ve sağlık personelimiz gözetiminde bol bol pratik yapabilme fırsatı bulacak. BİLGİ ve Liv el ele sağlık sektörünün geleceğini hazırlamak için çalışacak. Sağlıkta kalifiye iş gücü yaratmanın en önemli püf noktası,  eğitimlepratiği birleştirebilmekten geçiyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Liv Hospital olarak gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığı ile sağlık sektörüne kalifiye insan kaynağı oluşturmayı ve genç istihdamını hedefliyoruz.  Biliyoruz ki, iyi bir hamur olmazsa pişirdiğiniz tatlı asla başarılı olamaz. Sağlık sektörünün hamuru da konusunda deneyimli, kalifiye insan kaynağıdır” dedi.

Liv Hospital’ın sektörde yüzlerce kişiye istihdam sağladığına dikkat çeken Meri İstiroti, sözlerine şöyle devam etti, “Liv Hospital olarak, henüz yeni kurulan bir hastane olmamıza rağmen çok kısa bir sürede yüzlerce kişiye istihdam sağladık. Her geçen gün büyüyor, daha da büyük bir aile oluyoruz. Önümüzdeki 3 yılda gerçekleştireceğimiz, yeni açılacak olan Liv Hospital’larla, 5 bin kişiye daha istihdam sağlayacağız”dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4824 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim