• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Lösemi hastaları yardım bekliyor

Lösemi hastaları yardım bekliyor
Kayseri'de maddi durumu iyi olmayan 3 lösemi hasta, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Talasemi ve Lösemililer Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Faruk Başdemir, derneğe kayıtlı lösemi hastalarının tedavisi için ciddi anlamda maddi bir kaynağa ihtiyaç duyduklarını söyledi. Yardımların istenilen düzeyde olmadığını, bu nedenle bu hastalara destek veremediklerini ifade eden Başdemir, ''Lösemi hastalarımızdan 27 yaşındaki Şükrü Akdemiz, evli ve 1 çocuğu babası. Bu hastamızın tedavisi için 19 bin 850 lira bulmak zorundayız. 5 yaşındaki Burak Atılgan'ın da ciddi anlamda bakıma ihtiyacı var. Ona da 10 bin lira bulmalıyız. Diğer bir hastamız olan Tuğba Akbaş'ın da maddi durumu evde tedavi için iyi değil. Onun da tedavisi içinde 10 bin liraya ihtiyaç duyulmaktadır'' diye konuştu.


Yardım çağrısı

Başdemir, dernek yönetiminin Valiliği vurarak gerekli izni aldığını, ancak başlatılan kampanya çerçevesinde ihtiyaç duyulan parayı toplayamadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: ''Vatandaşlarımız, bu hastalarımız adına açılan hesap numaralarına para yatırarak maddi yönden destek versinler. Şu anda gerçek anlamda hastalarımızın tedaviye ihtiyacı var. Bu hastalarımızın yaşam tarzlarının da düzeltilmesi gerekiyor. Lösemi hastaları mutlaka enfeksiyona karşı korunmaları gerekiyor. Ancak bu hastalarımızın bulundukları evler gecekondu ve yıkık, virane evler. Sağlık şartları hiç iyi olmayan bir ev ortamında yaşama mücadelesi veriyorlar. Maddi anlamda ciddi sıkıntılar içinde olan bu 3 lösemi hastamızın tedavi masraflarının karşılanabilmesi için yaklaşık 40 bin TL'ye ihtiyaç duymaktayız. Bu konuya duyarlı tüm vatandaşlarımızı hastalarımıza yardım etmeye çağırıyorum.''



'Gerçekten durumumuz çok kötü'

Lösemi hastası Şükrü Akdeniz de, maddi ve manevi anlamda çok sıkıntı içinde olduklarını belirterek, ''Tüm duyarlı insanlarımızdan gerek dualarıyla gerekse de maddi anlamda yardım etmelerini rica ediyorum. Gerçekten durumumuz çok kötü'' dedi.

Tuğba Akbaş'ın annesi Selver Akbaş ise, yarısı yıkık ve virane bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, eşinin çalışmasına rağmen, çocuğunun ihtiyaç duyduğu tedavi masraflarını karşılamakta güçlük çektiğini söyledi.

Burak Atılgan'ın annesi Hürmet Atılgan'da, maddi anlamda zor durumda olduklarını belirterek, ''Çocuğum çok hasta. Duyarlı vatandaşların yardım etmesini bekliyorum. Maddi durumumuz yeterince iyi değil. 3 tane daha çocuğum var ama bakamıyorum. Kocamda hasta olduğu için evin geçimi bir hayli zor oluyor. Yavrumun tekrardan sağlına kavuşması için yardım bekliyorum'' dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2062 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim