• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Madem devletsin, düzgün çalışacaksın!

Madem devletsin, düzgün çalışacaksın!
Erdoğan özel hastanelere 'Madem özelsin, düzgün çalışacaksın' diye kızdı. Aynı saatlerde oğlunu Diyarbakır Devlet Hastanesine götüren bir baba borcu nedeniyle geri çevrildi. Bir iddia da Elazığ'dan geldi.

Erdoğan özel hastanelere 'Madem özelsin, düzgün çalışacaksın' diye kızdı. Aynı saatlerde oğlunu Diyarbakır Devlet Hastanesine götüren bir baba borcu nedeniyle geri çevrildi. Bir iddia da Elazığ'dan geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan Konya'da yaptığı konuşmada tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan iki kişinin özel hastanede yaşadıklarını eleştirerek özel hastaneleri uyardı: "Bu tür vakalar bir daha önümüze gelirse bunlarla sağlık bakanlığı ve çalışma bakanlığının anlaşmalarını iptal edeceğiz. Madem özel hastanesin. Düzgün çalışacaksın."
Erdoğan'ın açıklamasını yaptığı sırada bir hastane skandalı haberi Diyarbakır'dan geldi. Ama bu sefer skandal her vatandaşa bakmak zorunda olan bir devlet hastanesinde yaşanıyordu. Diyarbakır'da nakliyecilik yapan Tahsin Uçucu, ayaklarında yaralar oluşan 15 yaşındaki oğlu Şahin'i Devlet Hastanesine götürdü. Tedavi ücretini yatırmak için vezneye giden Uçucu'nun iki yıl önceki borcu ortaya çıkınca, görevliler bu paranın da ödenmesini talep etti. Üzerinde fazla para bulunmadığını belirten Uçucu, senet imzalamayı teklif etti. Ancak, vezne görevlisinin bunu tabul etmemesi Uçucu, üzerindeki elbiseleri çıkarıp, "Borçlarıma karşılık elbiselerimi alın" diye bağırdı. Güvenlikçiler Tahsin Uçucu'yu yaka paça hastane dışına çıkardı.Yarı çıplak halde hastane önünde olayı protesto eden Uçucu, "Parayı ödeyecek maddi durumum yok" dedi.
Bir skandal haberi de Elazığ'dan geldi. Halsizlik şikayetiyle Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne başvuran 23 yaşındaki Sevcan Yılmaz'ın bir böbreğinde kanserli hücre tespit edildi. Ameliyatta Yılmaz'ın iki böbreği de alındı.

Alınan böbrekler kanserli değilmiş
Ailenin avukatı Burhan Şener, "İki böbrekte kanserli hücre olmadığı bilgisine ulaştık. Raporlardan sonra dava açacağız" dedi. Diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren Sevcan Yılmaz da, "Bana böbreklerimi geri versinler. Bunun sorumlusu kimse cezasını çeksin" dedi.
Yozgat'ta da önceki gün bir skandal yaşanmıştı. Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde önceki gün doğum yapan yedi çocuk annesi Güldanı Tarakçı ise kanama soncu ölmüştü. Tarakçı'nın sevki için ambulans bulunamazken, eşi de "Doğumda doktor yoktu, tek başına doğum yaptı" demişti. Sağlık Bakanlığı soruşturma kapsamında Başhekimi Serdar Fidan ve sorumlu doktorun açığa alındığını açıkladı.

Bu haber toplam 2045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim