• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Mahkeme doktorlara beraat verdi, başhekimin soruşturma açmasını istedi

Mahkeme doktorlara beraat verdi, başhekimin soruşturma açmasını istedi
Mahkeme, Antalya’da anjiyo cihazının arızalı olduğu gerekçesiyle öldüğü iddia edilen yerel gazete sahibiyle alakalı kararını verdi.

Mahkeme, anjiyo cihazını faal durumda bulundurmayan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimine, ihmal olabilecek kişiler hakkında gerekli disiplin soruşturması açmasına karar verdi.

Antalya'da, 2009 yılında kalp krizi geçiren Konyaaltı yerel gazetesi sahibi Hasan İhsan Coşkun’un ihmaller sonucunda yaşamını yitirdiği gerekçesiyle ailesi, Antalya 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Davanın sonucunu basınla paylaşmak isteyen eşi Ayla Coşkun, oğlu İhsan Coşkun ve Avukat Nizamettin Sağır, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde toplantı düzenledi. Olayla ilgili bilgi veren avukat Nizamettin Sağır, Hasan Coşkun’un 3 Temmuz 2009’da göğüs ağrısı şikâyeti ile özel bir tıp merkezine başvurduğunu, burada kalp krizi geçirdiğini söylediklerini ifade etti. Özel hastanede kardiyoloji uzmanı bulunmadığı için Coşkun’u Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini ifade eden Sağır, orada da kardiyoloji uzmanı bulunmadığı için Coşkun’un Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi. Daha sonra da kendi imkanlarıyla Coşkun’u Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırdıklarını ifade eden Sağır, burada da 1.5 saat bekletildikten sonra anjiyo cihazının arızalı olduğu gerekçesiyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Coşkun’un sevk edildiğini, üniversitede de anjiyo yapılırken hastanın yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Sağır, Coşkun’un ölümüyle ilgili ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla dava açtıklarını, Antalya 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nin de ‘karar örneğinin Antalya Araştırma ve Eğitim Hastanesi başhekimliğine gönderilerek, anjiyo cihazını her an faal durumda bulundurmayan, gerekli bakım ve onarımında ihmali olabilecek kişiler hakkında, gerekli disiplin soruşturması açılması hususunda gereğini takdir ve ifasının başhekimlikçe yapılmasının istenmesine’ şeklinde karar verdiğini ifade etti. Sağır, Coşkun’un ölümünün Antalya’da büyük bir sağlık sorununu gündeme getirdiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “2 milyonluk nüfusu olan Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi dışında anjiyografi olan tek hastane Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’dir, onun 11 yıllık cihazı tam olarak hizmet verememektedir. Bu, Antalya’nın sağlık alanında geldiği boyutu gösteriyor. Hasan Coşkun’un ölümüyle gündeme gelen bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Başka insanlar bu nedenle ölmesin.

”Sağır, ayrıca, mahkemenin yargıda bir ilk kararı vererek, sorumlularla ilgili beraat kararı vermesine karşın, sistemde hata olduğu gerekçesiyle soruşturma açılmasını istediğini vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2782 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim