• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 24 °C

Malatya'ya 300 yataklı Kadın Doğum-Çocuk, 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi yapılacak

Malatya'ya 300 yataklı Kadın Doğum-Çocuk, 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi yapılacak
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş: "Malatya'mıza yaklaşık 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanesi ilave olacak. 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanemiz yapılacak"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "Malatyamıza yaklaşık 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanesi ilave olacak. 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanemiz yapılacak" dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret eden Gümüş, burada yaptığı konuşmada, sağlık hizmetleri ve yatırımları yönünden Türkiye'deki bütün illeri olduğu gibi Malatya'yı da yeniden değerlendireceklerini söyledi.

Nüfus başına düşen yatak oranlarını, sağlık hizmetleri ve sağlığın gelişmesi noktasında ilin sorunlarını da yerinde değerlendirmek için ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Gümüş, "Malatyamıza yaklaşık 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanesi ilave olacak. 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanemiz yapılacak. Fizik Tedavi Hastanemizi, Askeri Hastane alanına yapacağız. Orada 200 dönüm arazinin tahsisiyle ilgili son çalışmaları yapıyoruz. Burası bize veriliyor, devrediliyor" diye konuştu

Kadın Doğum Çocuk Hastanesi'ni Devlet Hastanesi'nin yanında yapmayı planladıklarını anlatan Gümüş, şu anda projelerinin tamamlanma noktasında olduğunu kaydetti. Gümüş, "2015 yılı ek yatırım planına dahil edilmiştir. Böylelikle Malatyamızda güçlü bir devlet hastanesi, yaklaşık bin 200 yataklı fizik tedaviyle yapılmış olacak" dedi.

Malatya'nın ilçelerinde yapılan sağlık hizmetlerine değinen Gümüş, bugün Hekimhan Devlet Hastanesi'ni açacaklarını anımsattı. Gümüş, şöyle devam etti:

"Bu arada yine Doğanşehir ve Arapgir devlet hastanelerimiz de şu anda devam ediyor. Akçadağ Devlet Hastanemizi inşallah Doğanşehir'le beraber bu sene açacağız. Böylelikle, özellikle fiziki yapıları tamamladıktan sonra önemli olan özellikli sağlık hizmetlerinin verilmesini sağlamak. Devlet hastanemize anjio ünitesi kuruldu. İlk anjio zannediyorum bu hafta içerisinde yapılıyor. Yine, bir kanser cihazının da Malatya'ya kazandırılması, kanser merkezi noktasında gayretimiz olacak. Önemli olan Malatya'da bütün sağlık hizmetlerinin görülür hale gelmesi ve buradan başka bir ile, daha uzak illere bir sevkin olmaması. Bu noktada, kendine yeter bir il olması noktasında Malatya iyi bir noktaya inşallah gelmiş olacak."

Bir gazetecenin, "Kapatılan devlet hastanesinin yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili bir talep vardı. Bu konuda son gelişme nedir?" diye sorması üzerine Gümüş, bütün bunları bugün yerinde değerlendireceklerini ve ihtiyaç varsa her türlü desteğin bakanlık tarafından sağlanacağını kaydetti.

Vali Kamçı da Malatya'ya verdikleri hizmetlerden dolayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümüş ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Gümüş, Malatya ziyaretleri çerçevesinde Valiliğin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'la makamında görüştü. Çakır, ziyaret anısına Gümüş'e kayısı hediye etti. 

Bu haber toplam 6058 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim