• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Maliye Bakanı Şimşek: ''4-C doğru bir düzenlemedir!''

Maliye Bakanı Şimşek: ''4-C doğru bir düzenlemedir!''
Özelleştirme nedeniyle mağdur olanların 4-C imkanından yararlandırıldığını belirten Şimşek, ''4-C, AK Parti'nin yaptığı doğru bir düzenlemedir ve önceki yanlışları da düzeltmiştir'' dedi.

2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor. Maddeler üzerinde soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1986'dan bu yana özelleştirme yapmayan hiç bir hükümet olmadığını, bütün dönemlerde yabancılara şirket satıldığını, bütün partilerin özelleştirme yaptığını kaydetti.

Özelleştirme nedeniyle mağdur olanların 4-C imkanından yararlandırıldığını belirten Şimşek, ''4-C, AK Parti'nin yaptığı doğru bir düzenlemedir ve önceki yanlışları da düzeltmiştir'' dedi.

Türkiye'deki net asgari ücretin, AB üyesi olan Bulgaristan ve Romanya'nın iki katından fazla olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye'nin sağlık ve eğitimde dünyanın en iyi ülkelerinden olduğunu, halkın refahının arttığının buradan ortaya çıktığını söyledi.

Şimşek, akaryakıt ürünlerinde başka ülkelerle karşılaştırıldığında verginin yüksek olduğunu ancak 2002'de toplam vergi yükü yüzde 70,3 iken bugün 64,8 civarına indiğini ifade etti.

-''KRİZDEN ALNININ AKIYLA ÇIKTI''-

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla birlikte istikrar ve güven ortamını yakaladığını söyledi.

8 yılda reform denilebilecek, Cumhuriyet tarihinin ilklerinin gerçekleştirildiğini dile getiren Altan, Türkiye'nin küresel krizden alnının akıyla çıkmayı başardığını dile getirdi.

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, sosyal tesislerin dağılımında bölgeler arasında eşitsizliklerin söz konusu olduğunu savundu.

Geylani, partisinin Hazine yardımı alamamasını eleştirdi.

MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, hükümetin 8 yıl önce ''yolsuzluk ve yoksullukla mücadele'' vizyonuyla ortaya çıktığını, ancak, 2002 yılında 600 bin olan ihtiyaç sahibinin bugün 2,5 milyona yükseldiğini kaydetti.

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, ''8 yılda 80 yıllık Cumhuriyetin tüm kazanımlarının uluslararası şirketlere ya da ülke içinde yandaşlara satıldığını'' ileri sürdü.

Topuz, ''Kamu işletmeleri haraç mezat satılırken sosyal tesisler çoğunlukla yarı fiyatına devrediliyor'' diye konuştu.

-''TÜM HÜKÜMETLER ÖZELLEŞTİRME YAPTI''-

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, maddeler üzerinde ''incir çekirdeğini doldurmayan konuşmalar yapıldığını'' söyledi.

''Şurada yolsuzluk var, şunda peşkeş var, şurada yandaşlara satma var'' denildiğini anımsatan Elitaş, 1986 yılından bu yana bütün hükümetlerin özelleştirme yaptığını kaydetti.

2002 yılına kadar 8 milyar dolar özelleştirme için ''11 milyar dolar harcama yapıldığını'' belirten Elitaş, ''AK Parti döneminde 33 milyar dolarlık özelleştirme yapılmış. Şeffaf, herkese açık, televizyonlardan yayınlanan ihalelerde eğer siz art niyet ararsanız, bu, samimiyetinizin olumsuz olduğunu göstergesidir. 33 milyar dolarlık özelleştirme duble yol, hastane, adliye binası, derslik, öğrencilere bilgisayar olmuştur'' dedi.

Elitaş, 2002'den bu yana dünyada petrol fiyatlarında 5 kat, Türkiye'de ise 2,5 kat artış olduğunu ifade etti.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, rekabeti yaratmadan devletin o alandan özelleştirmeyle çekilmemesi gerektiğini belirterek, TÜPRAŞ'in Türkiye'nin tek rafinerisi olduğunu ve AK Parti tarafından özelleştirildiğini anımsattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın akaryakıt şirketlerinden indirim yapmalarını istediğini hatırlatan Hamzaçebi, ''Enerji Bakanı bunu rica ettiğine göre sorun petrol fiyatlarından kaynaklanmıyor. Böyle özelleştirme olabilir mi?'' diye sordu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim