• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Maliye Bakanlığı Eczane Sözleşme Yenilenmesi

Maliye Bakanlığı Eczane Sözleşme Yenilenmesi
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Eczane Sözleşmelerinin Yenilenmesi hakkında duyuru yayımlandı.
ECZANE SÖZLEŞMELERİNİN YENİLENMESİ
HAKKINDA DUYURU
 
Bilindiği üzere, 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu kapsamındaki personel (Erbaş ve erler hariç) ile 3816 sayılı Kanun uyarınca yeşil kart verilerek tedavileri karşılanan hak sahipleri, henüz genel sağlık sigortasına devredilmemiş olup, bu kapsama girenlerin reçeteli ilaçlarının temini; 31.01.2009 tarihinde Bakanlığımızla Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında imzalanan “Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol” hükümlerine göre ilgili kurumlarla anlaşma yapan eczaneler tarafından gerçekleştirilmektedir.
 
Söz konusu Protokol gereğince, yukarıda anılan hak sahiplerinin ilaçlarının teminine yönelik olarak eczanelerce sözleşmelerin yenilenmesi gerekmekte olup, yenileme sürecinde kurumlarca eczanelerden ibrazı istenen Tebliğ ekinde (EK–3/B) yer alan ve mükellefin bağlı olduğu vergi dairesinden onaylanması gereken formun beyan döneminden önce temininde yaşanan güçlükler nedeniyle söz konusu form, sözleşmenin yenilenmesi aşamasında vergi dairesi onayı olmaksızın eczacı tarafından doldurulup imzalanarak sözleşmeye eklenecek olup, bilahare beyan dönemi içinde vergi dairesinden söz konusu form onaylı olarak temin edilerek ilgili kuruma teslim edilecektir.
 
Eczacının sözleşmesini yenilerken imzaladığı hâsılat beyanına ilişkin form ile beyan döneminde vergi dairesinde onaylatarak ibraz edeceği formdaki hâsılat tutarlarının eczacı iskonto oranlarında değişiklik yapılmasını gerektirdiği hallerde, sözleşme üzerinde belirtilen indirim oranları ilgili kurum ve eczacı tarafından imzalanarak düzeltilecektir. Bu şekilde hatalı iskonto oranı ile ilgili kuruma fatura edilmiş olan reçeteler eczaneye iade edilecektir. Eczaneler bu nedenle kendilerine iade edilen faturaları yeni iskonto oranlarına göre düzelttikten sonra ödenmek üzere kurumlara teslim edeceklerdir. Bu faturaların ödenmesi işlemleri kurumlara teslim edildikleri tarih esas alınarak gerçekleştirilecektir.
 
Eczanelerin bu duyuru gereğince sözleşmelerini 19/03/2010 günü mesai saati bitimine
kadar yenilemeleri, 2009 yılı satış hasılatlarını gösterir vergi dairesinden onaylı Tebliğ eki (EK–3/B) formunu da 09/04/2010 tarihine kadar kurumlara ibraz etmeleri gerekmektedir.
 
Bilgi edinilmesi ve gereği önemle duyurulur. 19.02.2010
 
Maliye Bakanlığı
Bütçe ve Mali kontrol
Genel Müdürlüğü
Bu haber toplam 8575 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim