• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Maliye, sağlıkçılardan, SSK farklarını geri alıyor

Maliye, sağlıkçılardan, SSK farklarını geri alıyor
SSK ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinin birleşmesinin ardından, Maliye Bakanlığı, önceden SSK personeline ödenen fark tazminatlarını geri istedi. Maliye Bakanlığı’nın, sadece bir hastanedeki 127 personelden toplam 87 bin 506 TL fark tazminatını geri isteme

SSK ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinin birleşmesinin ardından, Maliye Bakanlığı, önceden SSK personeline ödenen fark tazminatlarını geri istedi. Maliye Bakanlığı’nın, sadece bir hastanedeki 127 personelden toplam 87 bin 506 TL fark tazminatını geri istemesi üzerine Türk Sağlık-Sen konuyu yargıya taşıdı.

Maliye Bakanlığı’nın, SSK ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinin birleşmesinin ardından, sağlık personelinden fark tazminatını geri istemesini Türk Sağlık-Sen mahkemeye taşıdı.

SADECE BİR HASTANEDE PERSONELDEN İSTENEN PARA 87 BİN TL
Maliye, Giresun’da sadece Kale Hastanesi’nde görev yapan 127 personelden toplam 87 Bin 506 TL istedi. Çalışanlardan görevlerine göre 330 ile 900 TL arası para talep edildi. Giresun defterdarlığının talimatıyla 2005 yılı-mayıs ve haziran aylarına ait olup mahsubu yapılmayan fark tazminatlarının personellerden tahsilinin istenmesi nedeniyle bir sağlık çalışının maaşından 837 TL kesinti yapıldı. Kesinti üzerine Türk Sağlık-Sen Ordu idare Mahkemesi’nde dava açtı.
Açılan davada eski SSK personelinden geçmişe dönük mahsubu yapılmayan fark tazminatının faiziyle birlikte tahsil edilmek istenmesi işleminin hukuksuz olduğuna dikkat çekilerek iptali istendi.

DAVA KAZANILIRSA EMSAL OLACAK

Danıştay İçtihatları Birleştirme Kurulu’nun kararına atıf yapılarak idarenin yokluk, açık hata, memurun gerçek dışı beyanı veya hilesi hallerinde süre aranmaksızın hatalı ödediği meblağı her zaman geri alabileceği vurgulandı. Bunun dışında kalan hallerde hatalı ödemelerin geri istenilmesinin hatalı ödemenin yapıldığı tarihten başlamak üzere dava açma süresi içinde olanaklı olduğu, bu süre geçtikten sonra geri istenilemeyeceğine dikkat çekildi.
Hatalı ödemenin istenmesi için yasal sürenin ödeme yapıldıktan sonraki 60 gün olduğunun belirtildiği dilekçede bunun 2008 yılında istenmesinin hukuka uyarlılığı bulunmadığı belirtildi. Personelden haksız yere tahsil elden paranın yasal faizi ile birlikte ödenmesi istendi. Dava kazanılırsa eski SSK personellerinden geri istenen fark tazminatları için emsal karar olacak.

Bu haber toplam 2407 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim