• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Manisa'da gözaltı sayısı 24'e yükseldi

Manisa'da gözaltı sayısı 24'e yükseldi
NTV'ye konuşan Manisa Valisi Güvençer, asker zehirlenmeleriyle ilgili gözaltına alınanların sayısının 24'e yükseldiğini söyledi. Gözaltına alınanlar arasında şirketin kentteki yöneticileri de var.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Arif Seyhun Kışlası'ndaki asker zehirlenmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV'ye konuşan Güvençer, olayla ilgili gözaltına alınanların sayısının 24'e yükseldiğini söyledi.

Gözaltına alınanlar arasında sözleşmesi feshedilen yemek şirketinin Manisa'daki yöneticilerinin de olduğunu söyleyen Güvençer, "21 şirket çalışanı gözaltındaydı, Manisa'da çalışan yöneticileri de dahil. Bu sabaha karşı 3 şirket çalışanı daha gözaltına alındı. Bugün savcılık gözaltına alınanların ifadelerini alacak" diye konuştu.

Güvençer, şu anda hastanede tedavi gören asker sayısının 17 olduğunu dile getirerek tedavi sürecine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bütün çocuklarımızın sağlık durumları iyi. Şu anda vaka ile ilgili yatan asker sayımız 17. Kuvvetle muhtemel öğle saatlerinde taburcu edeceğiz. İlk tahlil sonuçlarında geçen sefer 16 Haziran'da olduğu gibi bir zehirlenme bulgusu yok. Bu tahlillerin labaratuvar ortamında sürdürülmesi gerekiyor. 

Kukllanılan malzemelere ilişkin alınan örneklerin labaratuvar tetkikleri ise süreç gereği birkaç gün sonra belli olabilecek. Şu anda 16-17-18 Haziran'da yaşadığımız hadiselerin sebepleri konusunda açıklama yapmak için henüz erken."

"HER TÜRLÜ İHTİMAL DEĞERLENDİRİLİYOR"

Olayın sabotaj olabileceğine yönelik iddiaları da değerlendiren Vali Güvençer, "Bu konu son derece hassas bir konu. Görüşlerle götürülmemesi gerekiyor. 23 Mayıs'ta yaşanan hadise ağır ve ciddi bir konuydu. O günden itibaren adli ve idari soruşturmalar başlatıldı. Her türlü ihtimal değerlendirilerek soruşturma yürütülüyor. Sonuçlandığında mutlaka kamuoyuyla paylaşılacaktır" diye konuştu.

"EN AZ BİR DÖNEM ASKER SEVKİ YOK"

Güvençer, söz konusu kışlaya, en az bir dönem, yeni acemi er sevk yapılmayacağı bilgisini de verdi. 

SEBEP SALMONELLA MI?

İlk 23 Mayıs'ta meydana gelen ve 1 askerin şehit olduğu zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlada son olarak 500 asker hastaneye kaldırılmıştı. Olayla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Işık, "Sağlık Bakanlığımızın ve askeri birimlerimizin yaptığı değerlendirmelerin sonucunda, analiz sonuçlarında salmonella bakterisinin çıktığı tespit edildi" demişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1668 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim