• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Marketlerde ilaç satılacak mı?

Marketlerde ilaç satılacak mı?
AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM Sağlık ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi, Eski TEB başkanı Mehmet Domaç meslektaşlarına 'Marketlerde ilaç satılmayacak' garantisi verdi

TEB ile Hafta İçinde Anlaşma Sağlanacak!

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Sağlık ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi, ECZ. Mehmet Domaç; ‘’Reçete alan vatandaş, katkı payı ödemesi için bilgilendirilmeli. Hükümet, artık katkı paylarını eczanelerden değil, reçete alan vatandaştan alacak. ‘’ diyerek, TEB ‘den tahsil edilen katkı payları yüzünden, eczacılarla yaşanan sorunların çözüleceğini ve hafta sonuna kadar anlaşma yapılacağını söyledi. ‘’Bu hafta içinde, TEB ile sorunlar çözüm bulacak ve anlaşma sağlanacak, yoksa geç kalmış oluruz’’açıklamasında bulundu.

‘’Her kurum ve kuruluş, ödedikleri katkı payları ile devlete katkı sağlamış oluyorlar. Eczanelerden tahsil edilenler de aynı şekilde kamuya geri dönüyordu.’’ diyen Mehmet Domaç, eczanelerin, ilaç fiyatlarının, %30 düşmesi ile stoklar yüzünden sıkıntıya düştüğünü söyledi. Belli oranlarda ciro kaybının yaşandığına işaret ederek, anlaşma sürecinin takip edilmesi gerektiğini ve sıkıntıların çözüleceğini açıkladı. Türkiye genelindeki toplam 24 bin eczaneden, 8 bin kadarının işsizlikle karşı karşıya geldiğine dikkati çekerek, işsizliğin önüne geçmeye çalışan hükümetin, konuya ilişkin çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi Eski TEB Başkanı, ’’ TEB tarafından çağırılan eczacı milletvekilleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile hafta içinde, yapılacak görüşmeler neticesinde sorunların aşılacağını umut ediyoruz’’ diye konuştu

Marketlerde İlaç Satılmayacak!

‘’ Marketlerde ilaç satılmayacak ‘’ diyen AK Parti İstanbul Milletvekili, Ecz. Mehmet Domaç, Avrupa eczacılar hizmetlerine bağlı bir anlayış ile yol alındığını öne sürdü. Marketlerinde ilaç satılan, Amerikan sisteminin, Türkiye için bağlayıcı olmadığına işaret ederek, ‘’ Avrupa’da sadece İngiltere dışında marketlerde ilaç satışı yok. İngiltere de giderek bu uygulamadan uzaklaşmakta’’ diye konuştu. Mahalle bakkallarında yapılan ilaç atışları için de, ‘’ Yasal değildir, takibe alınacaklardır’’ duyurusunda bulundu.

Kamu Sigorta Kurumlarının, özel hastane desteğini 5 kat artırdığına da dikkati çeken Mehmet Domaç, ‘’ Zaman için de hastaneler için alınan katkı paylarında da bir düşme yaşanacak ve sorunlar çözülecek. Hastaneler de sınırlandırıldı, ona göre katkı payı alınacak. Herkesin hangi hastaneye gideceğine karar vermesi için , bu konuda bilgilendirilmesi lazım ‘’ sözlerinin kaydetti.

‘’Herkese yeşil kart verdiniz, bedelini de bizde çıkartıyorsunuz ‘’ söylemlerinin doğru olmadığını da belirten AK Parti İstanbul Milletvekili, ‘’ Herkes bir Sosyal devlet gereği olarak, gerekli sağlık hizmeti almayı hak eder. Kimseden bunun bedelini akmak gibi bir şey söz konusu olamaz, bedeli hazineden karşılanır, devlet ise vergilerden beslenir’’ açıklamasında bulundu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim