• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

"Mayıs'ta 25 bin sağlık personeli alacağız"

"Mayıs'ta 25 bin sağlık personeli alacağız"
A Haber'de yayınlanan Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj'ın konuğu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ydu. Programda, gündeme ilişkin konular masaya yatırıldı.

"DOMUZ GRİBİNDE SALGIN TEHLİKESİ YOK"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gripten korunmak için el, ağız ve burun temizliği ile sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerektiğini söyledi. Domuz gribinde salgın tehlikesi olmadığını belirten Müezzinoğlu, "Korkulacak bir şey yok. Geçen sene domuz gribinde daha fazla vaka artışı vardı. Bu yılki vakalar normal seyirde. Vakaların önümüzdeki haftadan itibaren azalmasını bekliyoruz" dedi. 

CHP'nin domuz gribi sayılarıyla ilgili gelen farklı rakamlar üzerine önerge vermesini değerlendiren Müezzinoğlu,"Sağlık siyasi polemik ağzıyla yürütülemez, veri ve bilgi gerekir.Toplumu kandırmaya çalışmak en çok kendine saygısızlıktır ve Kılıçdaroğlu bunu yapıyor" diye konuştu. 

"NİSAN - MAYIS NÖBET ÜCRETLERİ ZAMLI OLACAK"

Nöbet ücretlerinin yüzde 50 artmasıyla ile ilgili düzenlemenin TBMM'de tamamlandığına dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, "Nisan- Mayıs nöbetleri ücretlerini bütün sağlık çalışanlarımız yüzde 50 zamlı alacak" dedi. 

"MAYIS'TA 25 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALACAĞIZ"

Sağlık Bakanlığı'na personel alımıyla ilgili soruları da yanıtlayan Müezzinoğlu, "Mayıs ayında 10 bin sağlık çalışanı, 11 bin de hizmet alımı yapacağız. Toplam 25 bine yakın çalışanı kadromuza katmış olacağız" ifadelerini kullandı. 

"ŞEHİR HASTANELERİ 2018'DE BİTECEK"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu programda, sağlıkta dönüşümün önemli ayaklarından biri olan şehir hastaneleriyle ilgili bilgi verdi. Türkiye'nin şehir hastaneleriyle sağlık turizminde çağ atlayacağını belirten Müezzinoğlu,"45 Bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini 2018'de bitireceğiz. Bunlar dünyanın en ileri teknolojisiyle donatılmış hastaneler" şeklinde konuştu. 

"EVDE SAĞLIK HİZMETİ SUNAN BİR BAKANLIĞA DÖNÜŞÜYORUZ" 

Ve çat kapı ziyaretleri.. Bakanlığın yeni uygulamalarından biri.. Bu ziyaretler ile vatandaşların hastanelerle ilgili önerilerini aldıklarını belirten Müezzinoğlu, "2 Ay dolmadan yaklaşık 100 bin eve girdik ve taleplerini sorduk. Çat kapı ziyaretler yöneticilerimize büyük bir ufuk kattı. Vatandaşlarımız yüzde 98 memnun. Evde sağlık hizmeti sunan bir bakanlığa dönüşüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bu haber toplam 2551 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim