• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Medical Park Adriyatik'ten Çin Seddi'ne at koşturacak

Medical Park Adriyatik'ten Çin Seddi'ne at koşturacak
Son 1.5 yıl içinde yarısı Anadolu'da olmak üzere 14 hastane kurarak Türkiye'nin en büyük sağlık grupları arasına giren Medical Park, dünya çapında bir marka olmak için kolları sıvadı. Firma yurtdışına ise Van, Elazığ ve Tokat gibi Anadolu illerindeki yatı

Son 1.5 yıl içinde yarısı Anadolu'da olmak üzere 14 hastane kurarak Türkiye'nin en büyük sağlık grupları arasına giren Medical Park, dünya çapında bir marka olmak için kolları sıvadı. Firma yurtdışına ise Van, Elazığ ve Tokat gibi Anadolu illerindeki yatırımlarla ısınacak.

Kısa sürede Türkiye'de başarılması hayal olarak görülen hedeflere ulaştıklarını belirten Medical Park Sağlık Grubu stratejik ortağı Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Bir yılda 8 bin çalışana ulaşarak 3 milyon hastayı muayene ettik. Hayal kurmaya ve hayallerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 10 yılda Türkiye'de yakaladığımız marka ve kalite, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne at koşturacak" dedi.

Bugüne kadar yaptıkları yatırımın 250 milyon dolara ulaştığını belirten Medical Park Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ise odaklandıkları Anadolu yatırımlarının yurtdışında kendilerine yol göstereceğini söyledi. Usta, "Yatırım yaptığımız Anadolu illeri yatırım yapmak istediğimiz bazı dünya şehirlerine benziyor. Örneğin Arnavutluk, Romanya, Cezayir, Mısır'ın profili İstanbul'daki müşterilere değil Van'daki müşterilere benziyor. Yurtdışı yatırımlarımızda Anadolu'da yarattığımız know-how'ları kullanacağız" dedi.

 
Ameliyat oldum, ölmedim
Medical Park'ın büyüme programında girişimciler için de yatırım fırsatı sunduğunu söyleyen Ethem Sancak, "Biz sektörde ilk nüveyi oluşturduk, bu nüve desteklerle yol alacak. Yılda 21 milyon turisti ağırlayan, teknolojisini geliştiren ve uluslararası üne sahip hekimler yaratan Türkiye'de helva, şeker ve yağ hazır, girişimcisini bekliyor" diye konuştu.

Büyükşehirlerdeki hizmet kalitesini Anadolu'ya götürmeyi amaçlayan Medical Park'ın 14 hastanesinin 7'si Anadolu'nun taşra şehirlerinde bulunuyor.

Kısa süre önce kalp damarlarının yüzde 90 oranında tıkandığını söyleyen Ethem Sancak, arkadaşlarının kendisine Avrupa'daki hastaneleri önerdiğini anlattı. "Öleceksem kendi hastanemde ölürüm" diyen Sancak, Medical Park'ta 4'lü by-pass ameliyatı olarak hastanenin kalitesini test ettiğini ifade etti. Sancak esprili bir dille, "Ben ameliyat oldum ölmedim, Medical Park'ın kalitesini bir defa daha kanıtladık" diye konuştu.

 
Kâr amacı güdülmüyor
"İstesek 14 hastanenin hepsini İstanbul ve İzmir'e de kurabilirdik" diyen Medical Park Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, kendilerinin sadece kâr amacıyla çalışmadıklarını, Türkiye geneline hizmet götürme hedefi ile yatırım yaptıklarını söyledi. Elazığ, Van, Tokat gibi Anadolu illerine kurdukları hastanelerden zarar ettiklerini kaydeden Usta, "Ancak buralara hizmet götürmek sektörün boynunun borcu. Bunun yanı sıra bu iller yatırım yapmak istediğimiz bazı dünya şehirlerine benziyor. Bu iller sayesinde deneyim de kazanmış oluyoruz. Yurtdışı yatırımlarımızda Anadolu'da yarattığımız know-how'ları kullanacağız" açıklamasında bulundu. Dünyadaki büyümelerin ortaklık yapmadan gerçekleşmediğine dikkat çeken Usta, Medical Park'ın da büyüme yolunda bir evliliğe imza atabileceğini, bunun için de yerel ve küresel şirketlerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.
 
 
Türkiye'nin ilk özel hastane kompleksi
Medical Park'ın son yatırımlarından biri ilk defa 3 hastaneyi aynı komplekste toplayan Göztepe Hastane Kompleksi oldu. Komplekste diş, genel sağlık ve kanser hastanesi bulunuyor. Kanser hastanesi Türkiye'de bir ilk olacak.

Kemik iliği naklini yapan ilk özel hastane de olmayı hedefleyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nin bina masrafları hariç 35 milyon dolarlık bir yatırımla kurulduğu belirtildi. Komplekste Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen bir Sağlık İzleme Merkezi de bulunacak. Komplekste muayene olan bütün hastaların bütün test, teşhis ve hastalık verileri internet ortamında saklanacak ve kişiler istedikleri zaman şifreleriyle geçmiş sağlık bilgilerini alarak gidecekleri diğer hastanelere sunabilecek.

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim