• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Medical Park'a kırmızı yasağı!

Medical Park'a kırmızı yasağı!
F.Bahçe Kulübü, Şükrü Saracoğlu Stadı'na 'kırmızı' zeminli reklam tabelası asmak isteyen Medical Park'a izin vermedi.

Sarı-Lacivertliler, yeni sağlık sponsorlarına, 'Tabelayı bu şekilde asamayız, değiştirin' dedi. Şirket görevlileri bunun üzerine logodaki renklerin yerini değiştirdi.

Türk sporundaki F.Bahçe-G.Saray çekişmesinin şöhreti ve heyecanı artık Türkiye sınırlarını aştı; dünyada en çok bilinen spor rekabetleri arasına girdi. Aslında hepimizin bildiği üzere iki kulübün pekçok ortak noktası bulunuyor... Örneğin ikisi de 'SARI' rengi kullanıyor. Ama sarının yanına koydukları renkler yok mu; 'KIRMIZI' ve 'LACİVERT'; işte 105 yıllık rekabetin sembolünü bunlar oluşturuyor:
Sarı-Lacivertliler ve Sarı-Kırmızılılar...

3 YILLIK ANLAŞMA YAPMIŞLARDI

Hatırlanacağı üzere F.Bahçe Kulübü geçtiğimiz hafta içinde Medical Park Hastaneler Grubu ile sağlık sponsorluğu anlaşması yaptı. 3 yıl geçerli sözleşmeye göre futbol takımı dahil tüm Sarı-Lacivertli sporcuların sağlığı Medical Park'a emanet... Spor Toto Süper Lig'deki 18 takımın yarısına sağlık sponsorluğu yapan firma, F.Bahçe ile mukavele yaparken, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın içine kendi reklam panosunu koydurmayı şart koştu. Sarı-Lacivertliler de kabul etti.

Buraya kadar her şey tamam. Bir sıkıntı yok. Haberimize konu olan olay bundan sonra yaşandı..

STATTA BEKLENMEDİK GELİŞME!

Bilenler bilir; Medical Park Hastaneler Grubu'nun logosu kırmızı zeminlidir ve üzerinde ince harflerle 'Medical Park' yazar. Şirket yetkilileri bu şekilde bir reklam panosunu hazırlayıp stada getirdi. Fakat Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yöneticilerinden beklemedikleri bir tepki gördüler:

TARAFTARIMIZ KIRMIZIYI İSTEMEZ

- Biz bu tabelayı stada sokamayız.
- Neden? Problem nedir?
- Yönetim kurulu kararı. Kırmızı zeminli reklam panolarını stada astırmıyoruz.
- Nasıl olur, bu bizim şirketimizin logosu.
- Olabilir ama yapabileceğimiz bir şey yok. Değiştirmeniz şart. Biz asmanıza izin versek bile taraftar itiraz eder. Böyle metrelerce uzanan kırmızı zeminli bir tabelayı statta görmek istemezler.

PRATİK BİR ÇÖZÜM YOLU BULUNDU

Tabelayı getirenler çaresiz stattan ayrılıp, durumu şirkete bildirdi. Konuyu aralarında değerlendiren Medical Park görevlileri pratik bir çözüm yolu bulup, logodaki renkleri yer değiştirdi.

Yani, zemin kırmızı yerine beyaza boyanırken, oharfler de beyazdan kırmızıya çevrildi. Bu arada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yöneticilerine bilgi verildi. Beklenen onay gelince yeni reklam tabelası hazırlatıldı ve hemen stada asıldı. Böylelikle hem Medical Park Hastaneler Grubu'nun logosundaki renkler değişmemiş oldu hem de F.Bahçe Kulübü'nün şartı yerine getirildi.

RENKLER YER DEĞİŞTİ

Medical Park Hastaneler Grubu yetkilileri, Şükrü Saracoğlu Stadı görevlilerinin itirazları nedeniyle şirket logosundaki kırmızı ve beyaz renkleri yer değiştirmek zorunda kaldı.

Siyah-Beyaz McDonald's

Ezeli rakiplerin renklerine ambargo koyan sadece F.Bahçe değil. McDonald's, Beşiktaş Kulübü'nün talebi üzerine Fiyapı İnönü Stadı'ndaki şubesine astığı tabelada orijinal renkleri sarı ve kırmızıyı kullanmadı. Bu renklerin yerine Siyah-Beyaz renkler kullanıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3235 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim