• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Medicana Ankara Ekim'de kapılarını açıyor

Medicana Ankara Ekim'de kapılarını açıyor
Sağlık Bakanlığı'nın bir yönetmelikle getirdiği planlama çalışmasına takılan hastane yatırımlarından Medicana International Ankara, ekimde kapılarını açıyor. Hastane, bakanlığın 15 Şubat'ta özel hastane yatırımlarını kamu planlamasına bağlamasıyla atıl ka

Sağlık Bakanlığı'nın bir yönetmelikle getirdiği planlama çalışmasına takılan hastane yatırımlarından Medicana International Ankara, ekimde kapılarını açıyor. Hastane, bakanlığın 15 Şubat'ta özel hastane yatırımlarını kamu planlamasına bağlamasıyla atıl kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.


Medicana Ankara, 23 Temmuz'da yatırıma başlamış hastanelerin ruhsatlandırılmasının önünü açan düzenlemenin ardından faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Medicana Ankara Genel Müdürü Oğuz Engiz, 20 katlı ve 225 yataklı Medicana Ankara'nın kentin en büyük özel hastanesi olacağını belirtirken, kanser tedavisiyle öne çıkacaklarını söyledi. Hastane 60 milyon dolara mal oldu.

 
4 büyük branşta hizmet
Oğuz Engiz, hastanenin kanser tedavisi, tüp bebek, nükleer tıp ve hemodiyaliz hizmetlerinin tümünü bünyesinde toplaması açısından bir ilk olduğunu belirtti. Engiz, pek çok branşta yeni yaklaşımları dünya standartlarında hastalara sunacaklarını söylerken, "Genel cerrahi altında şu an Amerika'da ikinci sırada yer alan ve klasik kelepçe, balon gibi uygulamaları ekarte eden şişmanlık ameliyatları yapılacak" dedi.
Hastanenin bir katını da sadece çocuklara ayırdıklarını bildiren Engiz, "Bu katta yalnız pediatri hastaları değil çocuk yaşta olup diğer branşlarda ameliyat olan hastalar da yatacak. Çocuk polikliniğiyle birlikte katın özel mimarisi de çocuklara hastane korkusu yaşatmayacak" dedi.
SGK ile ilk aşamada tüm branşlarda anlaşma yapacaklarını bildiren Engiz, bir süre sonra bunu belli branşlarda sürdürmeyi düşündüklerini söyledi.
 
Sağlık turizminde iddialı
Spor hekimliği hizmeti de vereceklerini belirten Engiz, Beylikdüzü International hastanesiyle birlikte sağlık turizminde de iddialı olduklarını dile getirdi. Bu büyüklükte donanıma sahip özel hastane sayısının oldukça az olduğunu söyleyen Engiz, Ankara'nın özellikle diplomasi camiası açısından bu konuda açılıma imkan verecek özellikte olduğunu vurguladı. Ancak, sağlık turizminde henüz bir devlet politikası olmayışından yakınan Engiz, bu alanda geri ödeme kuruluşlarının karşılıklı anlaşmaları halinde ilk aşamada yurtdışındaki Türklere dönük olarak sağlık turizminin önünün açılabileceğine işaret etti.
Engiz, Türkiye'nin yabancılar için bu alanda kendini yeterince tanıtamadığını söylerken, "Önerimiz sağlık, turizm, çalışma ve dışişleri bakanlıklarının ortak komisyon kurması. Türkiye turizm cenneti ve özel hastanelerimiz dünyanın sayılı hastanelerinden" dedi. Engiz, Avrupalı hasta için Avrupa'nın özel sağlık hizmetinin pahalı olması ve bekleme sıralarının uzunluğu nedeniyle Türkiye'nin sağlık turizmi açısından cazip olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 2940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim