• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Medikal Turizmin Adresi İstanbul

Medikal Turizmin Adresi İstanbul
Geçtiğimiz hafta Chicago'da düzenlenen Medikal Turizm Konferansı'nın gündemi Türkiye'ydi. Özellikle estetik, göz ve tüp bebek uygulamalarında dünyanın pek çok ülkesinden binlerce hastayı misafir eden İstanbul, 2010 yılında düzenlenecek medikal turizm konf

Geçtiğimiz hafta Chicago'da düzenlenen Medikal Turizm Konferansı'nın gündemi Türkiye'ydi. Özellikle estetik, göz ve tüp bebek uygulamalarında dünyanın pek çok ülkesinden binlerce hastayı misafir eden İstanbul, 2010 yılında düzenlenecek medikal turizm konferansında sağlık turizmine yön veren bin uzmanı ağırlayacak.

Medikal turizm, hastaların, medikal bazı tedaviler almak için yurtdışına seyahat etmesi.
Son yıllarda, ülkemiz sağlık turizminde iddialı yenilikler, yatınmiar ve gelişmelere sahne oluyor. Dünyanın pek çok farklı ülkesinden çok sayıda hasta, tedavileri için artık Türkiye'yi tercih ediyor. Dünyaca ünlü Türk doktorlan tarafından modern yöntemlerle gerçekleştirilen tıbbi uygulamalar ve operasyonlar, Avrupa, 15-18 Nisan tarihleri arasında Chicago'da düzenlenen 'Medikal Turizm Konferansı' Türkiye'nin ekonomisine yakında çok büyük katkı sağlayacak. Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi ve Türk Hava Yollan tarafından düzenlenen konferansın devamı 2010 yılında İstanbul'da yapılacak Türkiye'de en çok tercih edilen konular...
Türkiye de sağlık turizmi için gelenlerin büyük çoğunluğunu kaplıca ve termal tesisleri ziyaret edenler oluşturuyor. Medikal alanda ise saç ekimi ve estetik operasyonlar, göz tedavileri, tüp bebek uygulamaları, fiziksel rehabilitasyon ve hemodiyaliz başlıca ilk 5 sırayı oluşturuyor. Bunların dışında; plastik ve estetik cerrahi, açık kalp ameliyatı, deri hastalıkları, check - up, kanser tedavileri, kulak burun boğaz, diyaliz ve kalp-damar cerrahisi, jinekoloji, tümör ameliyatları, beyin cerrahisi, ortopedi ve diş gibi hemen her branşta gelen yabancı hastalar, gerek düşük maliyet, gerekse yüksek kalite ve teknoloji standartları nedeniyle Türk hastanelerini tercih ediyor.
Amerika ve diğer ülkelere oranla Türkiye de çok daha ucuza mal oluyor.

Aynca Türkiye 'yi tercih edenler aylarca, hatta yularca ülkelerinde tedavi olmayı beklemeden hemen tedavi olma imkanına sahip olabiliyorlar.

Türkiye de sağlık kuruluşlannın hizmet kaliteleri ve güvenilirlikleri, gerek teknik donanımları, gerek sağlık personelinin yüksek deneyimleri, gerekse de fiyat yönünden oldukça avantajlı.
Artık sağlık kuruluşlarımız turizm profesyonelleri ile el ele vererek sağlıkla tatili birleştiren tedavi paketleri oluşturuyorlar, böylece sürpriz seyahat maliyetleri de ortadan kalkıyor ve yabancıların ülkemizi tercihi daha kolay gerçekleşiyor.

TÜRK HAVA YOLLARINDAN BÜYÜK DESTEK İşte, Türkiye'yi bu anlamda daha ileriye götürmek amacıyla geçtiğimiz haftalarda konunun uzmanlan Chicago'da bir araya geldi. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi, Türk Hava Yollan ve Midvvest Türk Amerikan Ticaret Odası'nın Chicago'da düzenlediği Sağlık Turizmi Konferansı'nda Türkiye ile Amerika arasmda sağlık işbirliği kurulması için önemli adımlar atıldı. Toplantının açılışını Chicago Başkonsolosu Kenan İpek ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin ve Midvvest Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Prof.Dr. Sevil Kutay yaptı. Bu arada THY Chicago Bürosu Müdürü Reyhan Akıllıoğlu, THY'nin hastalara kolaylık sağlamak için yüzde 25, refekatçilere yüzde 50 indirim yaptığını açıkladı.
GELEN HASTA SAYISI GİDEREK ARTIYOR Dünyada çok önemli bir yere sahip medikal turizm, ülkemizin kalkınması ve tanıtılmasında çok önemli bir yer tutuyor. Her yıl ABD'de deki pahalı sağlık harcamaları yüzünden çok sayıda hasta, yurtdışına gidiyor ve bu sayının 2010'da 6 milyonu bulacağı tahmin ediliyor. Hastaların temel çıkış sebepleri ise kalp, ortopedi gibi pahalı ameliyat gerektiren cerrahi müdahaleler. Türkiye'de ise bu tarz ameliyatların maaliyeti 1/10'a kadar düşebiliyor, öte yandan ABD"de 103 bin dolar olan ameliyat Türkiye'de 10.400 dolara yapılabiliyor. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi başkanı ve Sağlık Turizm danışmanlık şirketi sahibi Levent Baş da 2003'te 100 bin kişinin sağlık turizmi için Türkiye'yi tercih ettiğini 2008'de ise 300 bin kişinin tercih ettiğini söyleyerek, pazardaki Türkiye"nin büyümesine dikkat çekti.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, dünya çapında sağlık turizmine yön veren bin kişiyi istanbul'da ağırlayacaklarını söyledi.

DAHA UCUZ Dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda hasta tedavi için Türkiye'deki özel sağlık kuruluşlarım tercin ediyor.

Dünyaca ünlü Türk doktorlan tarafından modern yöntemlerle gerçekleştirilen übbi uygulamalar ve operasyonlar, Avrupa, Amerika ve diğer ülkelere oranla Türkiye'de çok daha ucuza mal oluyor. Aynca Türkiye 'yi tercih edenler aylarca, hatta yıllarca ülkelerinde tedavi olmayı beklemeden hemen tedavi olma imkanına sahip olabiliyorlar. Türkiye de sağlık kuruluşlarının hizmet kaliteleri ve güvenilirlikleri, gerek teknik donanımları, gerek sağlık personelinin yüksek deneyimleri, gerekse de fiyat yönünden oldukça avantajlı talebi artırıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL BURADALAR Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, "İmzalanan protokol çerçevesinde, farklı ülkelerden sağlık sektörüne ve saghk turizmine yön veren 1000 kişiyi İstanbul'da ağırlayacağız, tik defa yapılacak olan dünya çapındaki bu organizasyonda Amerika ile iş birliği içinde hareket edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı yetkilileri de kongrede yer alacaklar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2831 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim