• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Medikal turizmin başkenti!

Medikal turizmin başkenti!
Başkentteki kamu ve özel sağlık kuruluşlarının son yıllarda gösterdiği atılım ve uzmanlık gerektiren operasyonlardaki başarısı, Avrupa ve Ortadoğu'daki birçok ülkeden hastalar şifa bulmak için ...

Başkentteki kamu ve özel sağlık kuruluşlarının son yıllarda gösterdiği atılım ve uzmanlık gerektiren operasyonlardaki başarısı, Avrupa ve Ortadoğu'daki birçok ülkeden hastalar şifa bulmak için Ankara'ya tercih etmesini sağlıyor.

Türkiye'de tıp turizminin gelişmesi amacıyla 12 yıldır faaliyet gösteren Medikal Turizm Derneği Başkanı Dr. Sinan İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin başarı, güven, kalite ve verimlilik yönünden birçok ülkenin önüne geçtiğini söyledi.

İbiş, bu çerçevede özellikle Azerbaycan, Avusturya, İsviçre, İsveç, Irak, Arnavutluk ve Gürcistan gibi ülkelerdeki hastaların tıp alanında Türkiye'deki gelişmeleri takip ve tercih ettiğini vurguladı.

Dernek olarak kurdukları'' Flavius International Medical Travel Organisation'' aracılığıyla Ankara'da son yıllarda gelişen tıp turizminin çeşitli ülkelerde tanıtımı için eğitim çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Dr. İbiş, bu sayede sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaların tespit edilerek bilgilendirildiğini söyledi.

İbiş, söz konusu organizasyonun, çeşitli ülkelerdeki hastaların tespitine yönelik çalışmaların ardından Türkiye'de tedavi olmak isteyenlerin gelişini sağlamak üzere devlet kurumları, konsolosluklar, sivil toplum örgütleri, sağlık ve turizm kuruluşlarıyla ortak bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Bu sürecin tamamlanmasının ardından medikal seyahate karar veren hastaların, hangi ülkede olursa olsun evlerinden alınarak uçakla Türkiye'ye getirildiğini anlatan İbiş, hastaların çevirmen, asistan ve medikal danışman eşliğinde yolculuk ettiğini bildirdi.

Hastaların Ankara'da anlaşma yapılan çeşitli kamu ve özel hastanelere yerleştirildiğine değinen İbiş, ''misafir'' olarak nitelendirdikleri hastaların tedavisine uzman bir ekip tarafından başlandığını, bazılarına ise cerrahi müdahalede bulunulduğunu söyledi.

Sinan İbiş, hastaların belirlenmesinden Türkiye'ye getirilmesi ve tedavisine kadar tüm sürecin dikkatle izlendiğini dile getirerek, ''Medikal amaçlı seyahatlerin sadece döviz sağlayıcı olarak görülmemesi, gelen hastaların kendisini misafir gibi hissetmesi gerekiyor. Bunun için de hata yapmamaya özen gösteriyoruz. Ancak bazen medyada çıkan haberlerde, medikal turizmin ülkemize kazanımlarında sadece finansal değerlerinin ifade edilmesi ve para getirici bir iş olarak sunulması çok yanlış'' diye konuştu.

-''ANKARA'DA ŞİFA BULMAYA GELİYORLAR''-

Tedavi taleplerindeki çeşitliliğin ülkeden ülkeye değişim gösterdiğini ifade eden Dr. İbiş, ''Özellikle petrol ülkelerinde kanser ve sedef, İskandinav ve Avrupa ülkelerinde ortopedik ve fiziksel rehabilitasyon sorunları, Irak'ta ise savaş sonrası rekonstrüktif (yeniden yapılandırma) cerrahi gerektiren hastalıklar konusunda talepler geliyor. Dünyanın çok çeşitli bölgelerinden farklı sorunlarla tedavi olmak isteyen hastalar başkent Ankara'yı tercih ediyor'' diye konuştu.

Bir süre önce Azerbaycan'dan Ankara'ya gelen ve Dr. Sinan İbiş ve ekibi tarafından tedavi süreci planlanan Rasfiye Aliyeva da ülkesinde kanser olduğunu öğrendiğini belirtti. Aliyeva, ailesiyle yaptığı araştırmalar sonucu Dr. Sinan İbiş'e ulaştıklarını belirterek daha sonra tedavi olmak amacıyla Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini vurguladı. Dr. İbiş ve ekibinin tüm seyahati ve tedavi sürecini organize ettiğine dikkati çekerek ''Türkiye'de ameliyatım ve kemoterapim başarıyla uygulandı. İmkanı olan herkesin Türkiye'de tedavi yaptırmalarını tavsiye ediyorum''dedi.

Irak'tan gelen Nihal Ömer ise ülkesinde teşhis ve tedavi olanaklarının son derece kısıtlı olduğunu ifade ederek, buna karşın Türkiye'de ekonomik fiyata konaklama, hızlı teşhis ve tedavinin yapılmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

-MEDİKAL TURİZM REHBERLİĞİ NEDİR-

Türkiye ve dünyada son yıllarda gelişen ''medikal turizm'' sektörünün ana hedefi, evinden alınan hastaların tedavi süreci tamamlandıktan sonra sağlıklı bir şekilde yeniden evine bırakılması... ''Kapıdan kapıya'' sloganıyla hayata geçirilen uygulama sağlık hizmetini iyi, güvenilir ve kaliteli vermekle bitmiyor.

Medikal turistlerin gittikleri ülkede sınır geçişinden konaklamasına tedaviden gezilerine kadar birçok alanda yaşayabilecekleri olumsuzluklarda organizasyona güven duyması son derece önemli bir ihtiyaç olarak nitelendiriliyor. Organizasyonda sağlık kuruluşlarının ürünlerini nasıl tanıtabilecekleri, medikal seyahatin sağlıklı gerçekleştirilmesine yönelik nasıl partner edinebilecekleri, hasta hakları ve güvenlik konusunda nasıl önlemler alması gerektiği gibi konular da büyük önem taşıyor. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5709 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim