• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Mediturc sağlık turizminde Asya'ya açıldı 10 milyar doları hedefledi

Mediturc sağlık turizminde Asya'ya açıldı 10 milyar doları hedefledi
Türkiye'deki sağlık turizminde ciddi açıklar olduğu gerekçesiyle sağlık sektörüne giren Mediturc, sağlık turizmi alanında da ciddi atılımlar yapmaya başladı. Sağlık sektörünün yetersiz kaldığı ülkelerde ücretsiz taramalar yaptıklarını ifade eden Mediturc

Türkiye'deki sağlık turizminde ciddi açıklar olduğu gerekçesiyle sağlık sektörüne giren Mediturc, sağlık turizmi alanında da ciddi atılımlar yapmaya başladı. Sağlık sektörünün yetersiz kaldığı ülkelerde ücretsiz taramalar yaptıklarını ifade eden Mediturc Yönetim Kurulu Üyesi Ender Özdel, "Mediturc, 2007 yılında Ankara’da kuruldu ve konusuna hakim kadrosu ile hizmet vermeye başladı.

Sağlık turizmi dendiği zaman birçok insanın aklına termal sağlık hizmetleri, kaplıcalar gelir. Oysa ülkemizin tıp alanında kat etmiş olduğu mesafe birçok Avrupa ülkesinden daha akademik ve kalitelidir" dedi.

Dünyaya açıldık

Atatürk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Haşim Erdem’in kendilerini yönlendirdiğini ifade eden Özdel şöyle devam etti:

"Sağlık hizmetleri yetersiz olan Afrika, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri’ne ziyaret düzenleyip hasta ve kliniklerle hasta transferi konusunda anlaşmalar yaptık. Türkiye’den bu ülkelere doktorlarımızı götürerek farklı branşlarda ücretsiz sağlık taramaları gerçekleştirdik. Hekimlerin koyduğu tanıya göre kendi ülkelerinde tedavi imkanı olmayan hastaları, başta Ankara, İstanbul, ve Antalya olmak üzere anlaşmalı olduğumuz hastanelerde tedavilerini gerçekleştirdik. Şimdiye kadar gelen tüm hastalarımızın tedavileri başarılı oldu.


Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren tek özel şirket oldukları için örnek alabilecek bir çalışma bulamadıklarını ifade eden Özdel, "Ciddi bir sağlık turizmi politikası oluşturulmalı. Bu konuda Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve ilgili birimlerin bizim gibi özel sektörü teşvik edici bir program hazırlamaları gerekiyor" dedi.

Bu işin devlet eliyle desteklenir şekilde yapılmasını istediklerini ifade eden Özdel sözlerine şöyle devam etti:

"Mediturc aracılığı ile ülkemize gelip sağlık hizmeti alan hastalarımıza, hizmet aldığımız hastaneler yüzde 8 KDV ile fatura düzenlerken, bizim faturaları yüzde 18 KDV ile düzenlenmek zorunda olmamız zorlandığımız konulardan biri. Bizleri teşvik etmek amaçlı yapılabilecek ilk düzenlemelerden biri bu olmalı."

Hedef 10 milyar dolar

Ülkemizin dünyada ciddi bir ekonomik döngü olan sağlık turizminden pay alabilmesi için sağlık alanındaki başarılarını tüm dünyaya tanıtması gerektiğini ifade eden Özdel şöyle konuştu: "Bugün dünyada 100 milyar doların üstünde olan sağlık turizmi potansiyelinin yaklaşık 700 milyon dolar gibi düşük bir miktarını Türkiye’ye dahil edebiliriz. Biz Avrupa’ya göre özellikle diş, göz operasyonları, ağız ve rehabilitasyon konusunda daha ucuz ve süratli hizmet veriyoruz. Doktor, cihaz ve teknik açıdan her türlü imkanımız var. Bu alandaki farkımızı ortaya koyarsak ülkemiz her sene 10-15 milyar dolar para kazanır."

Fiyat karmaşası

Sigorta, sağlık ve ecza sektörünün içinden geldiklerini ifade eden Özdel, "İstedik ki hastanelerden bağımsız olalım ve her hastanenin fiyatlarını hastalarımıza sunabilelim. Çünkü özel hastaneler kafalarına göre fiyat uyguluyorlar. Eğer fiyat çok ucuz olursa hasta tedavinin kötü olduğunu düşünüyor. Konuyla ilgili çaba sarfedenlerin, www.mediturc.com.tr adresinden bizimle irtibata geçmelerini rica ediyoruz. Amacımız hem ülkemizde sağlık turizmini geliştirmek hem de ülkemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak."

Bu haber toplam 2842 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim