• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Medline Antalya hastanesini açtı, yeni yatırımlar yolda

Medline Antalya hastanesini açtı, yeni yatırımlar yolda
Esas Holding'in sağlık sektöründeki markası Medline, BSK Hastanesi'nde marka değişikliği ve yeni bina yatırımı ile şehrin en büyük 3 hastane kompleksinden birini hizmete açtı.

Medline Sağlık Grubu CEO'su Gürkan Ergenekon, 30 milyon dolarlık yatırım değeri bulunan hastanenin 34 olan yatak sayısını 129'a çıkardıklarını ve çalışan sayısının ise bir yıl içinde 2'ye katlayacaklarını belirtti. Ergenekon, “Medline Sağlık Grubu olarak sağlıkta kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Antalya hastanemiz de bu anlamda en önemli kilometre taşlarından biri olmuştur. Hastanecilikteki hedefimiz halen toplam 550 olan hastane yatak kapasitemizi önümüzdeki 3 yıl içinde yapacağımız yeni satın almalarla bin yatağa çıkarmak” diye konuştu.

20 BRANŞTA HİZMET VERECEĞİZ
Adana, Kütahya, Konya, Eskişehir, Aydın ve Antalya olmak üzere Anadolu'da hizmet veren 6 hastaneleri olduğunu ve 1 yılda 1 milyon hastayı tedavi ettiklerini ifade eden Ergenekon, Özel Medline Antalya Hastane Kompleksi'nin açılmasıyla bu sayıyı daha da yukarılara çıkaracaklarını belirtti. Ergenekon, “Özel Medline Antalya Hastane Kompleksi, bölge halkına verdiği hizmetlerle fark yaratacak. 30 milyon dolarlık yatırımla Antalya'nın 3 büyük hastane kompleksinden birini açtık. Hastanemize toplam 9 yeni branş ekleyerek 20 branşta hizmet vereceğiz” dedi.

“Medline Türkiye'de hastanecilikte yepyeni bir zincir” diyen Ergenekon, şunları söyledi:

“6 hastanemiz var, yeni satın almalar peşindeyiz. 100 yatak ve üzerindeki hastanelerle ilgileniyoruz. Önümüzdeki 3 yılda 100 milyon dolarlık yatırım ve 2 bin yeni istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. İki bine yakın çalışanımız bulunuyor. Bu sayıyı yeni yatırımlarımızla 4 bine çıkararak, önümüzdeki 3 yıl içinde 2 bin yeni istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. Grubumuzun cirosunu 2011 sonu itibariyle 140 milyon TL bekliyoruz. 2012'de yüzde 15 artış ile sağlıkta Türkiye'nin 2 katı oranında büyüyeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içinde 250 milyon TL ciroya ulaşmayı planladık. Sağlık sektöründeki reformların devam etmesi durumunda çok daha fazla da büyüyebiliriz.”

Medline Sağlık Grubu’nun diğer hastanelerle de işbirliğine giderek coğrafi yaygınlığını artırarak yoluna devam edeceğini belirten Ergenekon, grubun yine sağlık alanında farklı faaliyet alanlarında yer alan şirketleri, koşulların uygun olması durumunda bünyelerine katabileceklerini söyledi. 2010 yılında İstanbul’da özel şirketlerin verdiği 40 bin adet acil sağlık hizmetinin yüzde 35’ini Medline Acil Sağlık’ın sağladığını söyleyen Ergenekon, “20 milyon kronik hastanın bulunduğu ülkemizde evde sağlık ve acil sağlık hizmetlerinde de Türkiye’nin her yerinde erişilebilir olmak için çalışıyoruz” dedi.

KESİNTİSİZ BÜYÜME İÇİN REFORMLAR ŞART
Sağlık sektöründe yapılan refomlara da değinen Ergenekon, bunları çok olumlu bulduklarını ancak sağlık alanında daha katedilecek çok yol olduğunu da sözlerine ekledi. Ergenekon sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Avrupa Bölgesi’nde her 100 bin kişiye 330 – 350 doktor düşerken Türkiye’de ise 150 doktor düşüyor. Türkiye’de yılda kişi başına 600 dolar civarında sağlık harcaması yapılıyor. Bu rakam, ABD’de 7 bin 500 doları buluyor. Sağlık sektöründe Türkiye istatistiki verilerin seviyesi, sağlıkta hem özel sektör hem de devlet eliyle yapılacak ve yapılması gereken yatırım alanları ve potansiyeli gösteriyor. Rekabetin giderek arttığı bu sektörde kaliteli ve makul fiyatlarda hizmet sunarak, sürdürülebilir karlılık ve büyümeyi yakalayan kurumlar başarılı olacak.”

10 BİN METREKAREDE, TAM TEŞEKKÜLLÜ SAĞLIK HİZMETİ
Özel Medline Antalya Hastane Kompleksi Genel Direkörü Dr. Cem Kaya Köker de, Özel Medline Antalya Hastane Kompleksi’nin yeni yapılan ikinci bina ile toplam 10 bin metrekarelik bir alana kurulduğunu bildirdi. Dr. Köker, Özel Medline Antalya Hastane Kompleksi’nin, 5 tanesi engelli odası olmak üzere toplam 129 yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi:

“2010 yılında BSK markası ile faaliyete başlamıştık. Daima bölge halkına en iyi sağlık hizmetini verebilme gayreti içinde olduk. Bu gayretlerimizin sonunda şimdi yeni hastane kompleksimiz hizmete başladı. Yeni binamız ile birlikte 5 ameliyathane, 8 genel, 6 KVC, 3 koroner, 2 yeni doğan yoğun bakım ünitemiz bulunuyor. Hastanemizde ayrıca, biyokimya ve klinik laboratuvarları, radyoloji ve acil servis üniteleriyle tam teşekküllü olarak 20 birim ile sağlık hizmeti sunuyoruz. Hekim kadromuzu da yeni, özellikle akademik transferlerle güçlendirmekteyiz. 21’i uzman hekim olmak üzere 200 kişilik bir kadro ile hastalarımıza hizmet veriyoruz. Her zaman hasta haklarına saygılı ve uluslararası hizmet kalite standartlarını temel alan tedavi uygulamalarıyla faaliyetlerimize devam edeceğiz. Hastanemiz kanalı ile turizm sağlığı alanında yeni bir açılım yaratacağız. Bunun yanı sıra sağlık turizmi konusunda da iddialıyız. 5 yılda 2 bin beşyüz yabancı hastayı Antalya hastanemizde tedavi etmeyi hedefliyoruz.”

Antalya şehrine, kültür, sanat ve spora da önem verdiklerini aktaran Köker, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Basketbol Takımına destek veriyoruz. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile işbirliğimiz bulunmakta. Ayrıca hastanemizde değerli ressamlarımızdan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun tablolarının telifli kopyalarını sergilemekteyiz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5939 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim